Feec Notícies -

Notícies - 14/04/2014

La Molina-Vallter Skimarathon tanca el calendari de les Curses Open d’esquí de muntanya

Esquí de muntanya

La primera edició de la Molina – Vallter Skimarathon, celebrada aquest dissabte 12 d’abril, ha estat l’últimes de les proves Open d’esquí de muntanya del calendari de la FEEC d’aquesta temporada. L’equip format pels germans Nil i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon SE) han guanyat la cursa cobrint en 3 hores i 45 minuts el recorregut de 40 quilòmetres que unia les valls de Cerdanya, Núria i Camprodon, passant pel Puigmal, Noucreus i Bastiments. En categoria femenina, Clàudia Galicia (Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses) i Anna Comet (Unió Excursionista de Vic) s’han emportat la victòria amb un temps de 4 hores i 40 minuts.

La improvisada cursa a peu, en vídeo

Tot i que estava previst que el recorregut s’iniciés a la Molina, es van haver d’escurçar set quilòmetres per manca de neu i es va donar el tret de sortida a la collada de Tosses a les 7 del matí. Els esquiadors van haver de córrer els cinc primers quilòmetres abans de trobar neu i poder-se posar els esquís. En el vídeo de la Molina-Vallter Skimarathon, realitzat amb imatges gravades pel periodista Martí Urgell amb la col·laboració de l’esquiador camprodoní Joan Reyné Magret per a Nació Digital, es pot apreciar la duresa de la prova.

En aquesta edició de la Molina-Vallter Skimarathon hi han participat 51 equips, liderats ja des del principi pels germans Cardona. En segon lloc van arribar Manuel Merillas i Antonio Blanco, i en tercer, i primers de la categoria de vaterans, Alfons Gaston (Grup Excursionista de Manlleu) i Xavier Sadurní (Club Excursionista de Ripoll).

En noies, Clàudia Galicia i Anna Comet van ser perseguides de prop per l’equip format per Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur SE) i Marta Garcia (Club Excursionista Calldetenes), que van arribar en segona posició. Les terceres classificades van ser Mariona Aubert i Patricia Cabedo. La primera parella mixta en creuar la meta van ser Michèle Lodge i Alain Moreno. En la cursa curta, de 13 quilòmetres, els vencedors van ser Baltasar Nadal (Associació de Muntanyisme i Escalada en Bloc) i Marc Oliva (Centre Excursionsita d’Olot). Podeu consultar les classificacions en aquest enllaç.

Amb aquesta prova, queda tancat el calendari de Curses Open d’esquí de muntanya de la FEEC que va començar el passat mes de desembre amb la Cronoescalada Nocturna del Pas de la Casa, i que ha constat de deu proves.

Fotografies: Gael Piguillem