FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/05/2016

La Mola ja llueix nova taula d’orientació geogràfica gràcies a una campanya de micromecenatge

Societat

La Unió Excursionista de Sabadell (UES) ha aconseguit recaptar els fons que necessitava per a poder construir una nova taula d’orientació geogràfica per al cim de la Mola. Aquesta és la tercera taula que s’hi instal·la.

La UES va posar en funcionament una campanya de micromecenatge per aconseguir el finançament necessari a través de Verkami. El projecte ha aconseguit 8.525 euros i la inauguració oficial s’ha fet aquest diumenge, 22 de maig, a les 11.00 hores. La taula actual és molt similar a la primera, amb un metre de diàmetre, un forat central i una lleugera inclinació.

A la inauguració hi va assistir la secretària de la Junta de la FEEC, Carme Delgado.

La recuperació de la taula d’orientació geogràfica de la Mola

El 1960 es va inaugurar la primera taula d’orientació al cim de la Mola amb l’objectiu de promoure el coneixement de l’entorn. Va estar present a l’esplanada de davant del monestir de Sant Llorenç del Munt durant 50 anys i es va convertir en tot un símbol de la muntanya. Cinquanta anys després, el 2009 va ser actualitzada i renovada amb una de més gran. Malauradament, l’incivisme d’uns quants va destruir el projecte de molts altres. La taula va quedar tan malmesa que va ser impossible recuperar-la, i el 2012 es va procedir a retirar-la definitivament.

Fotografia / Just Sociats