FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús-FEEC
Foto: Quim P. Casadesús-FEEC

Notícies - 01/05/2024

La ‘Mitja Kids’, una festa de les escoles de trail

Baix Llobregat Curses per Muntanya Escoles de trail

La Laia, la Maria, el Ricard, l’Aniol, la Joana, en Biel, l’Elna, noms anònims que es formen a la més d’una vintena d’escoles de trail que treballen intensament des de les entitats de la FEEC per seguir presumint d’un dels millors planters mundials de Curses per Muntanya.

Tots ells han participat de la penúltima aturada del Circuit Català d’Escoles de Trail, que s’ha celebrat en una de les joves clàssiques, la “Mitja Kids” de l’Escola de Trail Barcelona (AE Mitja del Castell).

La prova ha comptat amb 350 inscrits d’escoles d’arreu del país, de joves d’entre 4 i 14 anys que s’han trobat al Papiol (Baix Llobregat), en una jornada festiva i on la bona connexió entre els participants ha estat sempre la gran protagonista.

Amb una temperatura ideal per la pràctica de les curses per muntanya s’han realitzat els diferents circuits per a les categories que presentava el programa, amb un ventall des dels 4’84KM +240md dels sub14 fins al 1’8KM +65md dels sub8 i la popular de 900m dels sub6 acompanyats de les famílies.

La Joana guanyadora de la categoria cadet de la cursa i una de les promeses de l'Escola de Trail Barcelona. Foto: Quim P. Casadesús-FEEC
La Joana, guanyadora de la categoria juvenil de la cursa i una de les promeses de l’Escola de Trail Barcelona. Foto: Quim P. Casadesús-FEEC

La zona de les escletxes, en una de les derivacions finals de Collserola quan la serralada busca ja el pla del Baix Llobregat, ha estat l’epicentre de les proves on també ha destacat la part inclusiva de la “Mitja Kids” amb tres participants que han realitzat el recorregut de 3’5Km amb cadires Joëllettes que s’han emportat una de les grans ovacions de la matinal.

Aproximadament un miler de persones s’han trobat al Papiol en aquesta cita esportiva i festiva on el president de la FEEC, Jordi Merino ha estat acompanyat de la coordinadora del Circuit Català d’Escoles de Trail, Marta Anglès, del cap de l’Àrea d’Inclusió, Albert Pendón i de la coordinadora de seleccions catalanes i centres de tecnificació de la FEEC, Meritxell Soler.

Tot i que el blau de l’equip local, Escola de Trail Barcelona, ha estat el predominant en la majoria de curses amb un ampli ventall de representants, cal destacar la participació de joves valors de les curses per muntanya de bona part del territori. Els diferents colors de les samarretes han donat una imatges espectacular en totes les sortides, amb especial participació de les samarretes grogues i negres de l’Escola de Trailrunning Girona (CE Girona) i les tricolors de la secció dels Kameskids del (CET) que també han tingut àmplia representació en totes les curses. L’escola del Club Esportiu Cerdanya Pirineus, del CE l’Areny, l’escola esportiva i de Trail Bisaura (CE de Sant Quirze) també han estat protagonistes en els pòdiums de la prova.

Dues de les cadires Joëllette durant la cursa Foto:Quim P. Casadesús-FEEC

L’última cita del Calendari de les Escoles de Trail serà el pròxim 25 de maig a a la Mini Trail organitzada des de l’Escola de Trail dels Xics del Montseny a Sant Esteve de Palau Tordera.