FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/05/2022

La Mitja Kids enceta el tram final del Circuit Català d’Escoles de Trail

Baix Llobregat Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El I Circuit Català d’Escoles Trail  enceta la seva recta final després de la celebració de la Mitja Kids del Papiol.  La prova  esportiva de curses infantils de muntanya de 0 a 18 anys  ha reunit a 350 nens i joves en sis recorreguts diferents en distància i desnivell pel Parc de Collserola, en funció de l’edat dels participants.

Des de l’organització s’han mostrat satisfets d’haver aconseguit pràcticament una paritat entre els participants i de la bona resposta de les diferents escoles del país que s’han desplaçat fins al Baix Llobregat per a participar a la cursa.

L’Escola Trail Barcelona és la responsable de l’Organització de l’Esdeveniment, una petita entitat esportiva local que també organitza a l’octubre la cursa de muntanya de la Mitja del Castell. Un cop més El Papiol es va convertir en una festa familiar amb participants d’altres escoles de trail provinents de tot Catalunya; la Cerdanya, Bisaura, Montseny, Girona o Montroig del Camp a Tarragona entre d’altres, un èxit de participació i que van haver de tancar les inscripcions dies abans de la cursa en arribar al límit establert d’inici.

Cal destacar la implicació de les escoles de Trail i en especial en aquesta ocasió de l’Escola de Trail de Barcelona per la celebració de la prova i d’aquest I Circuit Català.  El President de la FEEC, Jordi Merino  ha felicitat per la bona feina feta a l’organització i ha remarcat l “excel·lent ambient del que serà el futur de les curses de muntanya a Catalunya”,  és molt rellevant l’alta participació i el bon ambient familiar per continuar fomentant l’esport i la muntanya.

L’Organització va lligar aquest any l’esdeveniment amb una botiga solidària per recaptar fons per a la Fundació Oncolliga de Girona i donar suport a les famílies sense recursos pel càncer i la investigació. La recaptació va superar els 600 euros.

La Mitja Kids ha estat la sisena cursa del I Circuit Català d’Escoles de Trail, la pròxima cita serà el 28 de maig a la Mini Trail organitzada des del AE Trail Xics Montseny. L’última cursa es disputarà el 5 de juny a la Berga Kids del AE Mountain Runners del Berguedà.