FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/05/2014

La ‘Milla Vertical d’Àreu’ substitueix la ‘Cuita el Sol’ amb novetats destacades

Curses per Muntanya

Després d’onze anys amb la prova vertical de la “Cuita el Sol”, l’Ajuntament d’Alins i l’EMD d’Àreu, amb el suport de diverses institucions, associacions i veïns, han pres la decisió de continuar amb la prova del Pallars Sobirà, organitzant una nova cursa el proper 14 de juny: la “Milla Vertical d’Àreu”.

La intenció és donar un nou impuls a la cursa per fer-la més popular i que pugui arribar a consolidar-se en el calendari de la Copa Catalana de Curses per Muntanya. En la “Milla Vertical d’Àreu” també es competirà contra un element natural, el més poderós de tots, contra el Sol. Amb aquesta renovada proposta, l’EMD d’Àreu, l’Ajuntament d’Alins i diverses entitats i associacions esportives de la comarca tenen un gran interès en revitalitzar la vall Ferrera, i situar Àreu com a punt de referència de l’excursionisme català.

Després d’uns anys de dispersió i pèrdua de contingut, la prova torna als seus origens més purs. La sortida, a la posta del Sol, a la plaça d’Àreu i l’arribada dalt del cim del Monteixo, abans de la posta en aquest punt. Entre d’altres novetats, s’ha canviat el premi del conte per d’altres que es creuen més addients per als corredors amb l’objectiu d’atreure els millors excursionistes, així com la instauració de dos premis especials: “Quim de l’Aubac”, per al millor corredor i la millor corredora pallaresos, i “Isard de l’Alt Pirineu”, per als qui rebaixin els records anteriors.