FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 24/10/2022

La Marxassa, penúltima prova del Circuit Català de Caminades de Resistència

Vallès Oriental Caminades de resistència

Més de 200 persones han participat aquest cap de setmana en la 28a edició de La Marxassa de L‘Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (Agrupe). Creada el 1994, s’ha convertit en una de les marxes clàssiques del Circuit Català de Caminades de Resistència.

La Marxassa, és una caminada no competitiva oberta a tothom i que té per objectiu, fomentar el coneixement i el gaudi de l’entorn natural mitjançant l’esforç, la germanor i la solidaritat personal entre els participants.

El recorregut d’uns 63 km de distància i un desnivell acumulat de 4.000 m va des de Sant Martí del Montseny (Vallès Oriental) fins a Mataró (Maresme), passant per Fontmartina, Sant Celoni, Sant Martí del Montnegre, Vallgorguina, Sant Martí de Mata i Mataró. Es tracta d’una caminada que permet als participants fer un viatge des del cor del Montseny fins a la costa del Maresme, des de la muntanya fins al mar, tot passant pels parcs naturals del Montseny i del Montnegre-Corredor, i finalitzant a l’emblemàtica ermita de Sant Simó de Mataró, la capital del Maresme.

La 27a Marxa del Garraf, última prova del calendari

El pròxim 6 de novembre la 27a edició de la Marxa del Garraf serà la prova que tancarà el Circuit Català de Caminades de Resistència d’enguany. La Marxa del Garraf és una caminada que es realitza tots els anys pel Massís del Garraf, amb sortida i arribada de Gavà, de 46 quilòmetres i un desnivell acumulat de 3.300 m. Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.