FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC - Pat Soler
Foto: FEEC - Pat Soler

Notícies - 04/12/2023

La marxa “El Cuc” defineix a la parella Garrido-Lafuente com a campions de Catalunya

Baix Llobregat Marxes tècniques

La Marxa d’Orientació i Regularitat “EL CUC”, ha celebrat el passat dissabte 2 de desembre la seva cinquanta-novena edició a  Sant Climent de Llobregat.

La prova que compta amb una gran trajectòria i tradició a la UEC Cornellà ha estat enguany la seu del Campionat de Catalunya de Marxes Tècniques 2023.

Una competició única que, a diferència d’altres proves, ha aglutinat fins a tres dels sistemes propis de les marxes: la Cuc, la Dufour i la Descriptiva.   Aquesta diversitat de modalitats va afegir un element extra de complexitat, consolidant encara més “El Cuc” com un esdeveniment excepcional dins del calendari de marxes competitives de Catalunya.

La proposta de la UEC Cornellà va ser un circuit circular amb sortida i arribada al camp de futbol de Sant Climent de Llobregat que va conduir els participants fins dalt del Montbaig i la seva emblemàtica Ermita de Sant Ramón.

Un bon esmorzar va permetre als participants recuperar força abans de continuar amb les seccions Dufour i Descriptiva, que els va portar de tornada a Sant Climent passat abans per l’ Estret de Roques, La Roca Negra, la Creu de Can Cartró i la Creu de Querol.

Amb la participació d’un destacat grup de més de mig centenar de persones, la clasificació es va resoldre amb la victoria d’ Eustaquio Garrido i Jose Lafuente del CCE Sant Joan D’Espí en primera posició, Francesc Garcia i Meritxell Espona (UE Vic) segons i Eulàlia Rofes  i Lluís Junyent del UEC Cornellà en tercera.

Els campions de Catalunya per tant van ser Eustaquio Garrido i Jose Lafuente que van estar seguir de Xavier Juncà i Joan Carles Moreno (CCE Avinyó), quarts a la general però segons de Catalunya. Els tercers del campionat nacional van ser Meritxell Clotet i Manel+Ona Galante (CCE Avinyó), que van tancar el pòdium i el top 5 de la general. Cal recordar que per a puntuar per al campionat de Catalunya els dos integrants de l’equip han de tenir llicència federativa en curs.

L’esdeveniment va viure una jornada de retrobament, divertida i tradicional en la que no va faltar la iniciació. Amb l’objectiu de promoure les marxes tècniques entre els integrants més joves del club,  aquests van tenir l’oportunitat de participar en equip.

Sota la guia constant de membres més experimentats de la UEC Cornellà, els joves excursionistes van aprendre a llegir els mapes i van gaudir d’una variant en el recorregut. Aquesta activitat no només va permetre als joves entendre el sistema conegut com a Cuc, sinó també el descriptiu.

La UEC Cornellà viu “El CUC” com una competició festiva, una oportunitat de retrobament, en la que la tradició i la competició, així com la passió per transmetre l’amor a les marxes als més joves, van de la mà.

Totes les imatges de la Marxa “El Cuc” de la UEC Cornellà.