FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 13/10/2022

La II Setmana Catalana de l’Esport arribarà a la Trepitja Garrotxa

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La II Setmana Catalana de l’Esport omple durant 10 dies les comarques gironines, d’esport català.

Més de 2.000 esportistes de 22 països, una trentena de federacions esportives implicades i competicions oficials i exhibicions de 30 esports diferents que se celebraran a 20 seus de la demarcació de Girona. Aquestes són algunes de les xifres d’aquesta II Setmana Catalana de l’Esport, la gran festa internacional de les seleccions catalanes que la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha reprès amb la Generalitat de Catalunya, des del 13 al 23 d’octubre, després de la seva primera edició l’any 1935.

Aquestes diferents activitats inclouran una prova del calendari FEEC amb doble repercusió. La cursa de la Trepitja Garrotxa, organitzada des del CE Olot, ha estat l’escollida per la seva vessant de prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya i de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència. La cursa portarà fins a Oix a uns 500 esportistes de muntanya que tancaran el calendari oficial de curses per muntanya de la FEEC el pròxim diumenge 23 d’octubre.

La recuperació d’un projecte iniciat el 1935

La I Setmana Catalana de l’Esport va ser un projecte impulsat per la UFEC el 1935, només dos anys després de la seva creació, i amb Pompeu Fabra com a president de la institució. Malauradament, l’esclat de la Guerra Civil l’any 1936 va frenar qualsevol opció de continuïtat d’un esdeveniment que ara, 87 anys més tard, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya reprèn amb força aquesta tardor amb la Generalitat de Catalunya.