FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/10/2017

La FEEC rebutja les darreres accions del govern espanyol

Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya vol manifestar el seu rebuig cap a les darreres accions que s’han portat a terme des del govern de l’estat espanyol.
Creiem que l’empresonament dels presidents d’Òmnium i l’Assemblea, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, sumat a la posada en marxa de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, amb el que això significa per Catalunya, és un clar atac a la llibertat i als drets dels catalans i catalanes.

Des de la FEEC volem mostrar el nostre suport a les institucions del país i als representants escollits pel poble català en els càrrecs corresponents.
La Generalitat és el nostre sistema d’autogovern i ho seguirà sent. El president de la Generalitat és el representant del país. Catalunya té un dels sistemes polítics i de govern democràtics més antics d’Europa. La seva recuperació l’any 1978 després de la dictadura franquista va ser un pas important per la gestió i la recuperació de llibertats del país que ha evolucionat cap a un autogovern propi. Actualment les accions preses des del govern de l’estat espanyol posen en perill una institució centenària i representant de tot un poble.

També volem expressar el nostre desacord amb la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans els quals desenvolupen una tasca indispensable per la pluralitat, la llibertat d’expressió i la democràcia de Catalunya.
Les nostres arrels històriques sempre han anat lligades a la cultura i a la societat catalana i així volem continuar en aquests moments on des de l’estat espanyol s’està atacant directament a la nostre cultura i les nostres institucions.

No podem permetre que en ple segle XXI un estat democràtic i que està dins de la Unió Europea reprimeixi amb violència, amb presos polítics i amb la supressió de l’autogovern a Catalunya.
Per aquest motiu, fem una crida a la mobilització pacífica i en defensa dels drets, les llibertats i les institucions de tots els catalans i catalanes.

La FEEC i les entitats que la composen estaran al costat dels valors de democràcia i llibertat com ho han fet des de la seva creació l’any 1920.

Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya