FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 22/04/2020

La FEEC programa un Sant Jordi de muntanya a casa

Revista Vèrtex

La COVID-19 ha obligat a molts sectors a reinventar-se per poder fer front a aquestes setmanes de confinament. És el cas del sector editorial i les llibreries, que es perdran un Sant Jordi ple de llibres i muntanya al carrer.

Des de la FEEC, i seguint amb la iniciativa de #Sentlamuntanyaacasa, hem programat un matí de Sant Jordi de Muntanya, on intentarem acostar-vos, aquesta vegada, llibres de muntanya a casa. La diada començarà a les 11:00 h del matí i acabarà a les 14:00 h del migdia, després de parlar amb cinc convidats molt especials a través de l’instagram Live de la FEEC.

Qui obrirà aquesta diada a les 11:00 h del matí serà la Judit Baseiria, redactora de la secció Muntanyes de paper de la revista Vèrtex. La Judit ens farà diverses recomanacions de llibres de muntanya, entre els que hi haurà novetats d’aquest 2020 i altres clàssics que mai passen de moda. Podreu preguntar-li per llibres de muntanya per poder regalar o llegir aquest Sant Jordi 2020.

Bernat Gasull serà el primer escriptor de la jornada, a les 11:30 h. Biòleg de formació, és un apassionat de la natura, la muntanya i els viatges. Ha publicat Les ascensions de Verdaguer al Pirineu, guia d’itineraris per resseguir les ascensions que Mossèn Cinto va realitzar als cims del Pirineu, Viatge a l’illa dels pingüins, Premi Liberisliber 2013, Maleïda i L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, amb el qual va obtenir el Premi Editorial del Llibre de Muntanya 2016. També ha participat en el guió i com a narrador a la pantalla de la pel·lícula Maleïda 1882, estrenada el 2019 i basada en el llibre homònim. Gasull ens parlarà del llibre que ha publicat últimament, L’Hotel de l’Univers (Voliana Edicions), una novel·la que serveix d’homenatge a l’excursionisme català del segle XIX a Catalunya.

La corredora de muntanya catalana, Núria Picas, també hi serà present presentant el seu llibre Ara o Mai. Picas va ser guardonada l’any passat amb la Creu de Sant Jordi per la seva excel·lència esportiva com a corredora de curses per muntanya, emportant-se l’Ultra Trail du Mont Blanc el 2017 o convertint-se en la campiona del món d’Ultra Trail el 2012. El 2015  publicava Córrer per ser lliure (Grup 62) i el 2019 Ara o mai, sobre els reptes que ha afrontat els últims quatre anys. Un llibre de maduresa, escrit des de la serenitat de descobrir que els fracassos arriben i que superar-los genera una gran capacitat de resiliència. Una reflexió sobre l’esport, sobre els camins que tries a la vida, sobre seguir els somnis i viure amb passió tot allò que s’esculli. I sobre afrontar la vida amb els seus moments clars però també amb els seus moments més obscurs.

La jornada acabarà amb amb una entrevista a dues editorials. A les 13:00 h parlarem amb Martí Nadal, director de l’editorial Alpina i, a les 13:30 h, amb Jordi Ferré, director de l’editorial Cossetània Edicions. Ambdues editorials ens explicaran com els ha afectat la COVID-19 per aquest Sant Jordi i quins són els llibres de muntanya més venuts i més recomanables d’aquest 2020.