FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/02/2015

La FEEC participa en l’impuls d’Alpify per a la geolocalització en situacions d’emergència

Alpify ha desenvolupat una aplicació mòbil gratuïta de geolocalització en situacions d’emergència, i ha desenvolupat un panell de gestió perquè el servei del 112 pugui saber la posició exacta de la persona que sol·licita ajuda o es troba desapareguda. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha arribat a un acord amb Alpify per a la implantació d’aquesta eina innovadora entre el món excursionista a Catalunya.

La presentació de l’acord i l’aplicació, que ha tingut lloc a la seu del RACC a Barcelona avui dimecres, 18 de febrer, ha comptat amb les intervencions del CEO d’Alpify, Guillem Viladomat; el cofundador d’Alpify i conseller delegat d’Inspirit, Dídac Lee; el president de la FEEC, Jordi Merino; i el director d’Operacions del RACC, Jordi Romero.

Geolocalització exacta per al servei del 112

El sistema Alpify ha estat dissenyat per a la correcta geolocalització en cas d’emergència, i es presenta com una eina fonamental per reduir el temps de rescat, el nombre de víctimes i els recursos econòmics destinats per les administracions. Gràcies a Alpify, més de 100 persones van ser rescatades l’estiu passat a l’Estat espanyol, amb una considerable reducció de costos i temps d’actuació dels equips de rescat.

En aquests moments, Alpify està implantat a Andorra i, parcialment, a Espanya, on cinc comunitats autònomes (Aragó, Cantàbria, País Basc, Extremadura i La Rioja) ja la utilitzen dins dels seus sistemes d’emergències del 112. També funciona a Andorra i en estacions d’esquí com Grandvalira i Vallnord, a Andorra; Pyrénées 2000, Saint Lary, Font Romeu, Courchevel, a França; La Leñas, a Argentina; i a altres del Kazakhstan i Turquia.

Fins a la implementació de l’aplicació Alpify no existia cap sistema fiable de localització per a l’acompanyament de les trucades als serveis d’emergències. Una correcta geolocalització de l’emergència és fonamental per reduir el temps de rescat i, per tant, el nombre de víctimes i els recursos econòmics destinats per les administracions.

Mitjançant Alpify, l’usuari pot fer una alerta de rescat i assenyalar-ne la posició GPS prement el botó d’emergència. També es pot activar sense necessitat de prémer el botó, la qual cosa permet al 112 conèixer la posició exacta si ho sol·liciten els cossos de seguretat.

Galeria de fotos / Jesús Fernàndez