FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/01/2024

La FEEC participa del camí olímpic cap a París

Rosselló Senders

El vicepresident de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Josep Casanovas, ha participat a Cervera de la Marenda(Rosselló) en el tret de sortida del projecte de “Grande Randonnée vers Paris” que des de la Fédération Française de la Randonnée Pédestre (FFRP) s’ha organitzat en motiu dels JJOO que es faran aquest pròxim estiu a París.

Les diferents delegacions de la FFRP han dissenyat fins a set recorreguts per a arribar a París el pròxim 9 de maig. Des de la Catalunya Nord en sortirà una delegació que recorrerà 1.800KM des de Cervera de la Marenda fins a París. Aquest recorregut transcorrerà per la Catalunya Nord i Occitània durant 775KM en 50 etapes que serviran per a sumar la federació de senderisme francesa a l’esperit olímpic.

La FEEC ha estat convidada a aquest acte i s’ha aprofitat per a recordar els JJOO de Barcelona92, simbolitzats amb el GR 92, que porta aquest nom en motiu precisament de la celebració dels JJOO de Barcelona i que arriba amb aquesta nomenclatura fins al coll de Belitres just a la frontera dels estats espanyol i francès.

A l’acte hi van assistir diferents representants de la FFRP d’Occitània, el batlle de Cervera de la Marenda, Christian Grau i els dos voluntaris que realitzaran tot el recorregut. Des de la FEEC el vicepresident, Josep Casanovas, ha destacat les bones relacions establertes amb la FFRP amb la signatura d’un conveni entre les dues entitats i la celebració de diferents proves i actes conjunts.

Casanovas va portar la torxa olímpica de Barcelona92 com a símbol també de la suma en aquest camí a París 2024.

Cal recordar que els esports de muntanya tornaran a estar presents en una cita olímpica després de l’estrena a Tòquio i l’escalada tornarà a tenir protagonisme en els Jocs de la capital francesa.