FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Dos persones fent alpinisme per la cresta de muntanyes mig nevades Foto: Marc Toralles
Dos persones fent alpinisme per la cresta de muntanyes mig nevades Foto: Marc Toralles

Notícies - 24/10/2023

La FEEC organitza les Jornades de Seguretat al novembre

Vallès Oriental Seguretat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a través de l’Àrea de Seguretat i Salut i amb la col·laboració de l’entitat Les Guilles, Junts pel Camí, organitza la segona edició de les Jornades de Seguretat. En aquesta ocasió, Figaró-Montmany (Vallès Oriental) serà el municipi d’acollida de l’esdeveniment el pròxim 18 de novembre.

L’objectiu de les Jornades de Seguretat és divulgar i potenciar, mitjançant diverses ponències, les competències en matèria de seguretat en la pràctica d’esports i d’activitats de muntanya. Les intervencions aniran a càrrec de representants de diferents cossos de seguretat, del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, de l’empresa de comunicació Verasat, de la companyia asseguradora Helvetia i de la mateixa Àrea de Seguretat i Salut de la FEEC.

Més concretament, les Jornades de Seguretat pretenen formar en matèria de seguretat i primers auxilis; fomentar la seguretat en les activitats a la natura; treballar l’organització i planificació de les sortides a muntanya en el marc legal i legislatiu; despertar consciència i identificar de forma precoç el perill d’espècies perilloses de fauna; conèixer com actuar davant un accident i com comunicar-se en situacions d’emergència en un lloc sense cobertura mòbil, i identificar l’assegurança i cobertura adient segons l’activitat practicada.

Aquesta iniciativa de la Federació es dirigeix als federats i federades i a les entitats amb la intenció que hi participin i comparteixin dubtes i suggeriments, la jornada estarà oberta a tothom. En aquest enllaç pot consultar-se el programa de les jornades.

Les jornades comptaran també amb traducció simultània a llenguatge de signes en català per a que les persones amb dicapacitat auditiva puguin seguir les jornades.

La inscripció pot tramitar-se a través del gestor d’inscripcions de la FEEC. El termini per a realitzar-la finalitza el 15 de novembre.