FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/09/2018

La FEEC inaugura el nou refugi de la Morera de Montsant

Refugis

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha inaugurat el nou refugi de la Morera de Montsant, situat al bell mig del poble, el diumenge 9. Excursionisme, senderisme i escalada són les activitats de muntanya estrella que podran practicar els usuaris del refugi. Sense oblidar el ric patrimoni cultural i enològic de la zona, al cor del Priorat.

Els encarregats d’inaugurar el nou refugi han estat president de la FEEC, Sr. Jordi Merino, el president de la UFEC, Sra. Meritxell Martorell, alcaldessa de La Morera de Montsant, Sr. Gerard Esteva, el Secretari General d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Sr. Gerard Figueras i el delegat de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Sr. Òscar Peris.

El president de la FEEC, Jordi Merino, ha recordat i lligat la figura del que va ser vicepresident de la FEEC, Lluís Simó, amb la construcció del refugi: “Em va trucar una nit i em va dir que havíem de construir un refugi a la Morera de Montsant. Vam iniciar el projecte i ara per fi suma el número 21 en la xarxa de refugis de la FEEC. Aquest equipament omple un espai important entre Montserrat i els Ports”.

Descoberta de les plaques durant la inauguració del refugi

L’alcaldessa de la Morera de Montsant, Meritxell Martorell, ha agraït tota la feina realitzada per la FEEC per portar endavant el projecte del refugi i també ha volgut donar les gràcies a tot l’equip municipal per la implicació durant tot el projecte fins a l’obertura.

Per altra banda, el  Secretari General d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Sr. Gerard Figueras, ha destacat que “l’escalada és un esport emergent que fa que cada cop surti més gent a descobrir la muntanya i la natura. Tenim la sort de comptar amb institucions com la FEEC que sabran gestionar i aprofitar aquesta explosió. La FEEC ha entès que els refugis donen un servei vital i que contribueixen a donar a conèixer la muntanya a Catalunya. El refugi de la Morera de Montsant ajudarà a canviar dinàmiques al poble i a la serra de Montsant”.

Autoritats assistents a la inauguració del nou refugi de La Morera de Montsant. Amb el micròfron, un dels tres guardes, Joan Olivé.

El president de la UFEC, Sr. Gerard Esteva, ha parlat del nou refugi de la Morera com “un santuari de l’ecologia, d’educació i de respecte al medi ambient. Aquestes instal·lacions transmetran uns valors molt importants a tots els nouvinguts al món de la muntanya”.

El delegat de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Sr. Òscar Peris, ha tingut un record pels presos polítics, remarcant que “Oriol Junqueras té ascendència prioratina, el Conseller Josep Rull té vivenda a Porrera i Raúl Romeva ha escollit la roca Corbatera, el punt més alt de la serra de Montsant, com el cim que el representarà en la jornada dels cims per la llibertat, el 12 d’octubre.

Portes obertes per conèixer les noves instal·lacions

Primer refugi en sòl urbà de la FEEC

El refugi de la Morera de Montsant serà el primer en sòl urbà de la FEEC, que suma així el seu catorzè refugi guardat, d’un total de 21. L’edifici consta de tres plantes i té un total de 6 habitacions que poden allotjar fins a 34 persones.

En la reforma de l’equipament s’ha habilitat l’edifici seguint uns paràmetres diferents als d’un  refugi aïllat, apostant per la comoditat de l’usuari. També s’incentivarà la pernocta de famílies i grups d’amics, amb habitacions amb poques places. Una instal·lació moderna i a l’alçada de les exigències dels usuaris del segle XXI. El projecte ha anat a càrrec de l’estudi d’arquitectura Fontdevila-Casajuana.

Bon ambient en la inauguració oficial del refugi de la Morera de Montsant

Amb el refugi de la Morera de Montsant, ja són dos els equipaments de la FEEC a les comarques tarragonines, juntament amb el de Font Ferrera, situat al massís dels Ports. Es preveu que el refugi obre les seves portes a tots els usuaris en els primers dies d’octubre.

Els guardes del refugi de la Morera de Montsant: Joan Olivé, Víctor Domènech i Roger Besora.

Fotos / Pep Llusà