FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La FEEC col·labora en la reequipació de la Canal Roja, a Montserrat | FEEC

Notícies - 08/01/2015

La FEEC col·labora en la reequipació de la Canal Roja, a Montserrat

El barranc de la Canal Roja és un dels barrancs més famosos i llargs de la cara sud de la muntanya de Montserrat. Per la seva afluència de gent i amb les instal·lacions ja antigues, aquest mes de desembre passat s’ha treballat per tal de reequipar el tram i evitar cap accident per culpa de l’equipament vell.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha col·laborat amb els tècnics Juliol Alou i Gabriel Fernández, tots dos guies professionals de barrancs, de l’empresa Grok, que ha dut a terme el procés.

Durant la reequipació s’han tret totes les cordes fixes i cables que hi havia, deixant el barranc net i polit amb només les instal·lacions per passamans i les reunions amb doble punt d’ancoratge. El barranc s’ha reequipat respectant la normativa de prohibició de l’ús del químic a Montserrat.

Per poder baixar el barranc, a més a més de bona forma física, el material adequat i el domini de tècniques bàsiques, s’ha de tenir una bona pràctica en muntatge de passamans recuperables i estar acostumat a penjar-se de les instal·lacions de ràpel.