FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/07/2014

La FEEC autoritza el rescat de la metgessa alpinista Anna Pujol al Broad Peak

Alpinisme

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha autoritzat el rescat en helicòpter de la metgessa Anna Pujol, que es troba amb símptomes de congelació al Camp Base 2 de l’expedició d’Òscar Cadiach al Broad Peak (Pakistan). L’alpinista catalana del Centre Excursionista Pontsicà va participar en l’intent d’ascensió al cim de 8.047 metres des del Camp Base 3 el dijous passat, 24 de juliol, cap a les 11 del matí (hora catalana).

Arribats al camp base ahir divendres, Cadiach van aclarir els dubtes sobre el perquè va renunciar a fer l’avantcim, a només 22 metres d’alçada del cim. Cadiach va explicar que el cansament els pesava ja d’excés després de 14 hores de marxa, que els esperava una altra tirada llarga per davant fins arribar al cim i que havien de preveure l’esforç que suposaria el posterior descens. Aquestes circumstàncies i la responsabilitat amb la resta de companys d’expedició, van motivar la marxa enrere d’una part de l’equip.

Per fer el cim, Òscar Cadiach anava acompanyat de la metgessa Anna Pujol, del Centre Excursionista Pontsicà; Joan Marc Flores, del Centre Excursionista de Santa Perpètua; Oriol Ribas, del Club Esportiu Universitari Enginyers de Telecos; i Jesús Morales, president de la Unió Excursionista Catalunya d’Horta. Finalment, Ribas va fer el cim en solitari hores després, i Morales també ho va aconseguir ahir divendres.

Bones condicions meteorològiques

Sense saber com ha afectat els ànims de l’equip el rescat de l’alpinista Anna Pujol, els pronòstics meteorològics confirmarien que la finestra de bon temps a la zona es mantindrà fins al proper dimecres 30 de juliol. Amb la coronació del Broad Peak, Cadiach es convertiria en el primer català que assoleix els “catorze vuit mils” principals del planeta i, amb 61 anys d’edat, també en l’alpinista més gran en fer-ho. Aquest cim és la dotzena muntanya més alta de la Terra i la quarta més alta del Pakistan. Està situada al Karakoram, a la frontera entre la Xina i el Pakistan, a uns 8 quilòmetres del K2.