FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La Federació Navarresa d’Esports de Muntanya deshomologa la seva xarxa de senders de gran recorregut | FEEC

Notícies - 21/11/2014

La Federació Navarresa d’Esports de Muntanya deshomologa la seva xarxa de senders de gran recorregut

La Federació Navarresa d’Esports de Muntanya i Escalada ha emès un comunicat mitjançant el qual anuncia que procedirà a la deshomologació i descatalogació definitiva dels 800 quilòmetres de la xarxa de senders de gran recorregut i d’enllaços transpirinencs que transiten pel seu territori, la qual cosa suposarà la seva clausura i desmantellament.

El motiu, segons informa la Federació navarresa, és el total desinterès i abandonament del promotor de la xarxa, el Govern de Navarra, que porta 3 anys sense aportar fons per al seu manteniment.

La Federació es queixa, entre d’altres coses, que el el conseller de Polítiques Socials navarrès, Iñigo Alli, no hagi executat encara la resolució que l’abril de 2013 va prendre la Comissió de Desenvolupament Rural i Medi Ambient del Parlament de Navarra, que va acordar instar al Govern a firmar un conveni amb la Federació Navarresa per al manteniment i millora de la xarxa de senders de muntanya i posar en marxa un programa d’inversions en refugis d’emergència de muntanya.

La descatalogació suposarà que Navarra, punt de pas entre d’altres del sender transpirinenc GR 11, quedarà en blanc en el mapa senderista, si no es produeix un gir de 180º. Tal i com assenyala el president de la Federació, Martín Montañés, “els 82 plafons informatius es retiraran, els més de 160 pals direccionals i de senyalització vertical s’aniran deteriorant i els senyals de pintura s’esborraran progressivament. Tot això implicarà una complicació important en l’orientació dels usuaris”.