FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/08/2016

La Federació Internacional d’Esquí de Muntanya ja té el ple reconeixement del Comitè Olímpic Internacional

Esquí de muntanya

La Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) ja forma part del moviment olímpic després que el Comitè Olímpic Internacional (COI) li acabi de concedir el ple reconeixement com a federació esportiva internacional. Des de casa nostra, aquesta és una gran notícia per als esportistes d’alt nivell de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), membre de l’ISMF.

Des de Rio de Janeiro (Brasil), on estan a punt de començar els XXXI Jocs Olímpics, el COI ha comunicat fa només unes hores que, després del reconeixement provisional que es va fer a l’ISMF fa dos anys, l’abril del 2014, s’ha decidit concedir-li l’estatus de “Federació Reconeguda pel COI”, un pas realment important per tal que aquest esport esdevingui olímpic. El món de la competició de l’esquí lluitava per aquest objectiu des del 1992 amb la creació del Comitè Internacional per a la Competició de l’Esquí de Muntanya (CISAC) i, 20 anys després, amb la fundació de la ISMF. “Ho hem aconseguit, ara toca treballar encara més dur”, exclamava el vicepresident esportiu de l’ISMF, Lluis Lopez.

El representant de la FEEC a l’ISMF i assessor del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), Jordi Canals, explicava aquest matí: “És una notícia que esperàvem amb candeletes. Sense aquest reconeixement, l’esquí de muntanya no podia optar a entrar als Jocs Olímpics, ara es tindrà en compte a l’esquí de muntanya quan es faci la revisió del programa dels Jocs Olímpics, si bé queda un camí gens fàcil encara“, i feia la següent metàfora: “Ara juguem a Segona Divisió A, hem pujat un graó més. És una gran notícia i importantíssima per a la FEEC, que forma part d’una federació internacional (ISMF) que ha entrat al selecte grup de Federacions Internacionals reconegudes a nivell olímpic.”