Notícies - 02/08/2015

La cursa per muntanya Trail Series Poblet-Prades Nocturna, novena prova del Circuit

Curses per Muntanya

La Trail Series Poblet-Prades es va organitzar per primer cop l’any 2001 com una caminada estiuenca. L’entitat organitzadora, la Secció de Muntanya de l’Agrupació Cultural de Vila-Seca, coincidint amb el desè aniversari de la marxa, la va convertir  també en cursa per muntanya. Aquest any estava inclosa al 13è Circuit Català de Curses per Muntanya de la FEEC, calendari de competicions patrocinat per Cebé i Tuga Wear.

La cursa va unir el Monestir de Poblet i el poble de Prades resseguint el GR 171 i la variant 171.4,  acumulant una distància de 20,67 quilòmetres, 1.273 metres de desnivell positiu i 864 metres de desnivell negatiu. A l’atractiu de començar a córrer amb la posta de sol i arribar a meta de nit, es sumava el pas per punts emblemàtics de la Serra de Prades com la Font del Deport, la Mola dels Quatre Termes i el Tossal de la Baltasana. Aquest últim és el cim més alt de les comarques del Baix Camp i la Conca de Barberà (1.202 metres) i també forma part del repte dels “100 cims”.

Les últimes llums del dia acomiadaven al corredors a la sortida de Poblet. Eren les nou tocades i els participants enfilaven la pista que els portaria al Mirador de la Pena. En aquest conegut indret de la serra la posta de sol deixava pas a la nit. Ara sí, començava la cursa nocturna.

Domini absolut en categoria masculina i disputada arribada en categoria femenina

Xavier Sahuquillo va dominar la cursa en categoria masculina i va ser el primer en passar la línia de meta a Prades, amb un temps d’1 hora i 42 minuts. El podi masculí el van completar Arturo Nériz, del Club Excursionista Trail Tarraco, i Xavier Cervelló.

En categoria femenina l’arribada va ser molt disputada. Només sis dècimes de diferència van separar a la guanyadora Lourdes Cayetano, 2 hores i 5 minuts, de la segona classificada, Ester Casajuana, del Club Excursionista Allibera Adrenalina. Va completar el podi Eugènia Munté.

Fotografies: Jordi Santacana i Ivan Torres