FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/02/2016

La cursa de raquetes de neu Guils Fontanera, Open Internacional Europeu

Raquetes de neu

L’estació d’esquí nòrdic de Guils Fontanera (Baixa Cerdanya) acull la penúltima data de la Copa Catalana i Circuit Català de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà, aquest diumenge 6. La prova també és vàlida com a Open Internacional Europeu, i s’espera la presència de destacats corredors de raquetes de neu internacionals.

L’organització ha preparat un circuit d’uns 12 quilòmetres de distància i 375 metres de desnivell. És un recorregut força ràpid i generalment, la neu està molt compactada. Les fortes nevades dels últims dies garanteixen bones condicions per la celebració de la prova.

Els millors corredors catalans de raquetes de neu estaran a Guils per seguir puntuant a la copa. La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC ha confirmat la presència de tot l’equip. També estaran corredors com Agustí Roc, que va guanyar fa dues setmanes la cursa d’Espot, Foc de Neu, o Pere Fàbregues, guanyador de la Gormanda Blanca.

Les inscripcions per la cursa es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

Guils Fontanera, Open Internacional Europeu

L’any passat la cursa de Guils Fontanera va ser el marc del Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu, amb victòria de Just Sociats i Laia Andreu. Aquest any es vol donar un pas més i es celebra un Open Internacional Europeu.

Fins fa dos anys es realitzava un circuit de Copa d’Europa estable amb proves a Catalunya, Andorra, França, Itàlia, etc… Per varis motius es va deixar d’organitzar i ara les proves internacionals s’organitzen en format open. Catalunya i la FEEC recolzen les raquetes de neu amb un calendari de copa i circuit anual, i amb una selecció catalana. La intenció a nivell internacional és recuperar la copa europea, i la FEEC treballa amb la resta de federacions implicades per aconseguir-ho. Un dels altres grans objectius és poder acollir un campionat mundial a Catalunya.

[table id=69 /]