FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/02/2016

La Cursa Alt Pallars-Certascan, primera prova de la Copa FEEC-Millet d’esquí de muntanya per equips

Esquí de muntanya

La població de Tavascan acull una nova edició de la cursa Alt Pallars-Certascan, primera cita de la Copa FEEC-Millet d’esquí de muntanya per equips, el diumenge 21. La prova organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró compta amb la col·laboració de l’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan.

L’organització ha programat una sèrie d’actes previs a la cursa, que començaran el dissabte 20 amb una interessant xerrada formativa sobre neu i allaus, a càrrec de l’Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus. El mateix dia es podran recollir els dorsals i es realitzarà el breafing. 

El punt de sortida i arribada de la cursa serà el refugi Pleta Prat (1.720 metres), situat dins de l’estació d’esquí de Tavascan. Els esquiadors de la categoria sènior masculina salvaran un desnivell acumulat de 2.060 metres i passaran per el Campirme (2.633 metres) i la Tuca de la Cima (2.453 metres). El desnivell per les categories sènior femenina i júnior masculina serà de 1.750 metres, i per la júnior femenina, cadets i popular 1.100 metres.

Segons informa Roger Fàbregas, membre de l’organització de la cursa, “les condicions de neu són molt bones, similars a les de la Vall d’Aran, donada la seva proximitat.” Es poden realitzar les inscripcions per la cursa a través del web de la FEEC.

[table id=212 /]