FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/12/2019

La Crononúria presentarà la selecció catalana d’esquí de muntanya

Ripollès Esquí de muntanya Seleccions catalanes

La Selecció Catalana d’esquí de muntanya i el Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) es presentaran aquest pròxim 28 de desembre a la Vall de Núria. Ho faran dins de la Crononúria que serà la primera prova de la 15a Copa Catalana de Curses Verticals. FGC Mountain Series 6.0. 

La selecció tornarà a centrar-se en objectius internacionals i amb la mirada posada cap a les proves de la Grande Course que es disputaran aquesta temporada.

L’equip que una temporada més dirigiran Xevi Sadurní i Joan Cardona, comptarà també novament amb Oriol Montero com a tècnic. La selecció participarà aquesta temporada a l’Altitoy (7 i 8 de març), la Pierra Menta (11 a 14 de març), Adamello (13 a 18 d’abril) i el Tour de Rutor (26 a 29 de març) dins del circuit de la Grande Course, a més a més d’una primera experiència de la selecció catalana de veterans que disputarà el campionat del món de l’especialitat a Innsbruck (Austria) (11 a 14 de gener).  La temporada es tancarà a Bulgària on la selecció competirà a la cursa internacional de Bansko.

L’objectiu principal del combinat nacional serà seguir sent competitius a les diferents curses i intentar tornar a acaronar els pòdiums de les principals proves de la Grande Course.

L’estrena serà a la Ternua Altitoy el 7 i 8 de març de 2020.  En la darrera edició la selecció catalana va aconseguir pujar al tercer calaix del pòdium amb el tercer lloc de l’equip format per Marta Garcia (CE Calldetenes) i Mireia Miró (UEC Gràcia).

La selecció repetirà també participació a la Pierra Menta on l’any passat Clàudia Sabata (CE Berguedà) i Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat) van aconseguir un top 10 en el seu debut.

La selecció catalana d’esquí de muntanya presentarà poques cares noves però cal destacar l’entrada de l’actual campió de Catalunya Martí Làzaro (CE Ripoll), les incorporacions de Pau Marín (CE Cerdanya Skimo Team) o Guillem Farriol (UE Matadepera) i el retorn de Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team).

Maria Illa i Clàudia Sabata en la darrera edició de la Pierra Menta

La resta de l’equip estarà composat per: Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Nil Cardona (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Pau Coll (Ski Club Camprodon), Marta Garcia (Club Excursionista Calldetenes), Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat), Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca), Joan Reyné (Ski Club Camprodon), Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports)

El mateix 28 de desembre es presentarà el CTEMC on Pau Gomez i Gil Orriols s’encarregrana de seguir formant el planter de l’esquí de muntanya català.

A la presentació hi assistiran els quatre primers olímpics catalans d’esquí de muntanya, Ot Ferrer, Maria Costa i Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua (CEPS) que el mes de gener competiran a Lausana en l’estrena de l’aquest esport en els Jocs Olímpics de la Joventut.

El CTEMC comptarà amb un total de 21 esportistes en categories, infantil, cadets, juniors i sub23.