FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/01/2014

La Crono Vallter Low Cost Territori d’Isards, ajornada per la previsió meteorològica

Esquí de muntanya

La previsió meteorològica per als propers dies ha obligat l’organització de la Crono Vallter Low Cost Territori d’Isards, prevista per al 25 de gener, a ajornar-la fins al diumenge 2 de febrer. Amb la voluntat d’oferir una cursa de qualitat i amb les millors condicions de seguretat, l’Ski Club Camprodon i l’estació Vallter han pres aquesta decisió per a la segona competició del calendari de la FEEC de la Copa Catalana de Curses Verticals – FGC Mountain Series 6.0.

Les previsions més immediates per a la zona del Pirineu Oriental parlen de cel cobert o molt ennuvolat durant tot el dia, visibilitat dolenta, nevades febles durant tot el dia, amb acumulació de quantitats molt abundants (entre 10 i 40 cm en 24 hores). A més, es preveu una situació de borrufa, amb vent de component nord i domini del nord-oest. El vent bufarà molt fort a cotes altes, especialment a principis i final del dia. A cotes baixes bufarà fort amb cops molt forts, i hi haurà torb.

Característiques de la cursa

Grup FGCTal com la FEEC va explicar en una informació anterior, una de les característiques d’aquesta cursa és el seu baix cost, ja que les inscripcions són de 0,99 euros i s’inclou un obsequi per a tots els participants, un sorteig i avituallament a la zona d’arribada del recorregut B. El material obligatori per poder participar-hi és l’especificat al reglament d’esquí de muntanya 2014 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

L’onzena edició de la Cronovallter Low Cost Territori d’Izards tindrà dos recorreguts, el primer pujarà al pic del Bastiments (cota 2.881 m) amb un desnivell positiu de 881 metres i una distancia de 4.20 quilòmetres, en el qual hi participaran les categories sèniors, promesa i júnior masculí. I, el segon recorregut, puja fins la cafeteria de Marmotes (cota 2.480 m) amb un desnivell de 480 metres i una distancia de 2.60 quilòmetres, i hi participaran les categories júnior femení, cadets i populars.

El lloc de sortida és l’aparcament de baix de Vallter 2000, a l’inici del telecadira del Xalet, on es realitzaran les inscripcions a partir de les 8.30 hores del mateix dia de la prova. La cursa començarà a les 11 hores i el repartiment de premis tindrà lloc a la cafeteria de Marmotes a les 13 hores seguit del sorteig de material.