FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 16/01/2023

La Copa FEEC FGC-Dynafit arriba a Andorra

Andorra Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Sense temps per pràcticament agafar aire després de l’estrena a la Traça Catalana, la 39a Copa Catalana FEEC FGC-Dynafit arriba aquest cap de setmana a Andorra a la Comapedrosa.

La cursa andorrana que acollirà també una prova de la Copa del Món obrirà la seva Open com a segona aturada de la competició catalana gràcies a la col·laboració entre la Federació Andorrana de Muntanya i la FEEC.

Segurament amb diferents protagonistes com a conseqüència de la Copa del Món, la competició nacional posarà novament en escena una prova a l’alçada de les millors curses de l’Esquí de Muntanya mundial. Les nevades d’aquests dies fan ser molt optimistes a l’organització que podrà fer el traçat programat i només unes condicions meteorològiques adverses per dissabte podrien fer variar el recorregut que des de l’organització s’ha dibuixat.

Un recorregut que sortirà des del Xalet de l’Igloo a la cota 2300 de les pistes d’Arinsal i que superarà 1400md+ abans de tornar al mateix punt i de superar el Cim del Miquelets (2.660m), recorrent la carana fronterera entre Catalunya i Andorra i superant el Pic Sanfons de 2.800m, com a punt més elevat de la cursa.

Els corredors i corredores es trobaran una cursa exigent i en un territori on caldrà estar pendent del vent que acostuma a bufar a la zona.
Les inscripcions per la cursa Open estaran obertes fins aquest dimarts abans de donar per tancada la participació.
De moment en categoria absoluta noms com els de Nil Cardona (Ski Club Camprodon) o Jordi Bolet (UE Vic), sortiran com a dos dels favorits per emportar-se la cursa andorrana.
Paral·lelament a la mateixa Comapedrosa vuit catalans lluitaran en les curses individuals i verticals de la competició.
Oriol Cardona i Pau Coll (Ski Club Camprodon), Marta Garcia i Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Maria Costa i Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà, Marc Ràdua (CEPS) i Pere Rullan (La Molina CE), han estat convocats amb la selecció espanyola per a competir a la prova andorrana.