FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 08/06/2023

La Copa Catalana de Curses Verticals fa parada a Andorra

Andorra Curses per Muntanya

La 13a Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) fa parada a Andorra, per primera vegada, aquest cap de setmana. La Casamanya Extrem Vertical Race es disputarà a Ordino el pròxim dissabte 10 de juny. Aquesta prova forma part del calendari de Curses per Muntanya de l’especialitat de la FEEC.

Després de la primera cita de la competició, la Sobrepuny Trail, ara toca viatjar cap a territori andorrà. En aquesta nova aposta de la Copa, la cursa vertical comptarà amb una distància de 5 km i un desnivell positiu de 1.440 m. La jornada s’iniciarà a les deu del matí amb el desè toc de campana, a la plaça Major d’Ordino, i farà el punt final al cim del Casamanya.

Núria Hospital arribant a la meta de la Sobrepuny Trail.

La Copa Catalana de Curses Verticals es va estrenar aquesta edició amb la Sobrepuny Trail i va deixar una jornada de rècord. Núria Hospital (Club Esportiu Camí dels Ibers Trail Running) va guanyar la prova aconseguint un temps de 37’49”, polvoritzant el registre d’Anna Guirado (Trail Xics Montseny) de 38’12”. A més, la segona posició va ser per Mireia Hernàndez (Corredors de Fons de Viladecavalls), qui també va signar un millor temps que Guirado (38’01”).

Així doncs, la classificació sènior femenina la lidera Núria Hospital. Pel que fa a la categoria sènior masculina, Jordi Bolet (Unió Excursionista Vic) va continuar mostrant el seu domini en la disciplina i encapçala la taula de la competició.

La 13a Copa Catalana de Curses Verticals està formada per quatre proves. Després de la segona cita amb la Casamanya Extrem Vertical Race, arribarà la KMV Roquetes i la Vertikalm. Aquesta nova cita del calendari de Curses per Muntanya de l’especialitat, al pic de Casamanya, pot fer un tomb a la classificació o consolidar els noms propis dels corredors Núria Hospital i Jordi Bolet.