FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/01/2024

La Ciaspolada, primera cita per a la Selecció Catalana de Raquetes de Neu

Raquetes de neu Raquetes de Neu Seleccions catalanes

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) participarà dissabte vinent dia 6 a la clàssica la Ciaspolada. Aquesta és una cursa multitudinària del calendari internacional de raquetes de neu que es disputa a la Val di Non, al Trentino italià, i que encetarà la temporada competitiva de la Selecció.

Enguany celebrarà la seva 50a edició i l’equip català no faltarà a la cita. Cèlia Balcells (Centre Excursionista Queralt), Oriol Ferré (Club Excursionista Arítjol), Georgina Gabarró (Grup Excursionista Oliana), David Prades (Club Esportiu de Muntanya la Cameta Coixa) i Marc Toda (Club Excursionista UECANOIA), qui a més serà el seleccionador del combinat, formaran part d’aquesta tradicional cursa.

L’itinerari de la Ciaspolada d’aquest any comptarà amb uns 7 km i proposarà un recorregut que combinarà córrer amb calçar-se les raquetes de neu. Aquesta decisió l’ha pres l’organització tenint en compte les condicions de la muntanya derivades de l’actual hivern anòmal.

En l’edició passada, l’equip català va dominar el pòdium femení de la cursa. Cèlia Balcells va aconseguir la victòria, Laia Andreu va ser segona i, Georgina Gabarró, tercera. En la categoria masculina, el quart lloc va ser per a Marc Trasserra (Club Excursionista Sant Quirze del Vallès) i, el cinquè, per a Sergi Garcia (Club Esportiu Cerdanya Pirineus).