FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/11/2014

La catalana Bea García culmina la cursa 4Deserts de l’Antàrtida i es converteix en la primera dona diabètica del món en acabar el repte

Curses per Muntanya

La barcelonina de 33 anys ha completat en 2a posició de la categoria femenina la cursa The Last Desert 2014, a l’Antàrtida, aquest cap de setmana passat. La cursa s’ha desenvolupat entre els dies 4 i 9 de novembre i els participants han recorregut a peu 250 quilòmetres.

Bea García, de l’Associació Esportiva Intempèrie, ha pujat al podi de la cursa amb un repte afegit a la distància i la duresa de la prova en una zona com l’Antàrtida: la diabetis. García ha demostrat que es pot participar en proves d’ultraresistència malgrat la convivència amb aquesta malaltia, portant un control estricte sobre el nivell de sucre del cos i punxant-se insulina quan fos necessari. Per a poder fer això, la barcelonina ha corregut la cursa amb un glucòmetre, un punxador, dosis d’insulina i d’altres productes energètics amb poques quantitats glucèmiques.

A la prova hi han participat 69 corredors, 59 homes i 10 dones. El guanyador va ser el fondista madrileny José Manuel Martínez, “Chema”. En dones, García ha fet podi juntament amb la guanyadora, la mexicana Isis Breiter, i amb la 3a classificada, la luxemburguesa Monique Muhlen, de 62 anys.