FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 16/04/2019

La Caminada de Carenes uneix per desè any Pont de Suert i Tremp

Alta Ribagorça Caminades de resistència

El Centre Excursionista Alta Ribagorça ha organitzat aquest darrer cap de setmana la Caminada de Carenes, inclosa dins del calendari de caminades de resistència de la FEEC. Una jornada matinal freda va aglomerar gairebé 500 caminaires en la seva desena edició unint l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà.

La marxa, d’un total de 53,5 quilòmetres i 2.436 metres de desnivell positiu acumulat, va iniciar la seva primera ascensió cap a al poble abandonat de Montiberri. Direcció Viu de Llevata, els excursionistes van creuar l’Espai d’Interès Natural de la Faiada de Malpàs i el coll de Sant Roc de Viu. Tot seguit, van baixar cap a Trepadús i el barranc de Cantallops, des d’on van tornar a  ascendir cap al coll de Sant Roc d’Adons. Mentre es dirigien a l’Espluga de Serra i al poble de Santa Engràcia, van carenejar gaudint de l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Sant Gervàs i la Vall Alta de Serradell.

L’organització va oferir dos recorreguts més alternatius, un de 28 quilòmetres entre Adons i Tremp amb 1.026 metres de desnivell positiu acumulat i l’anomenada Carenetes, de 9 quilòmetres, que va des de Gurp a Tremp, amb un desnivell majoritàriament negatiu, de 529 metres, pensada especialment per a famílies.

La Marxa 24 h del Cap de Creus serà la propera prova del calendari de caminades de resistència. La Unió Excursionista Llançanenca prepara la seva quinzena edició amb 87 quilòmetres i un total 6.000 metres de desnivell positiu pels voltants de la Costa Brava. Les inscripcions es podran formalitzar fins al 17 d’abril.

Fotos / Xavier Capdevila