FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Miquel Piquet
Foto: Miquel Piquet

Notícies - 23/02/2020

La 51a Flama de la Llengua Catalana ja roman encesa a Montserrat

Anoia Flama de la Llengua Catalana

La Flama de la Llengua Catalana s’ha tornat a renovar per 51a vegada i ja crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat, on es mantindrà encesa tot l’any en la seva llàntia sota el lema “L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble”.

La flama ha estat rebuda a l’Abadia pel Pare Abat de mans dels membres del Centre Excursionista Els Blaus, entitat organitzadora d’aquesta edició i que enguany celebra els seus cent anys de vida, i encapçalat pel president de la FEEC, sr. Jordi Merino.  Aquesta activitat  vol refermar, any rere any, la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana tot fent un homenatge al filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948 i a qui la FEEC ret homenatge cada any des del 1969.

Posteriorment a l’arribada al Monestir i, acabada la missa dominical i els parlaments institucionals, s’han celebrat diversos actes festius a la plaça, amb els castellers Pallagos del Conflent, castellers de Sarrià i geganters de Sarrià.

La flama es va encendre el passat 1 de febrer al cementiri del municipi de Prada, on reposen les restes de Fabra, i després va iniciar el seu recorregut habitual, arribant al barri de Sarrià de Barcelona on va recórrer diferents escoles per parlar del paper de Pompeu Fabra com a pare de la llengua normativa.