FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La 47a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana comença amb la presentació de l’últim llibre de Jordi Mir | FEEC

Notícies - 27/01/2016

La 47a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana comença amb la presentació de l’últim llibre de Jordi Mir

Cultura

Els actes de la 47a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana comencen avui amb dos actes a la ciutat de Barcelona i s’allargaran fins el 21 de febrer. Aquest vespre, a les 19 hores al Centre Cívic Matas i Ramis (carrer Feliu i Codina 20, 08031 Barcelona) es presenta el llibre “Les paraules i els dies” de Jordi Mir. A la presentació hi intervindran el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino; l’historiador, secretari de Política Cultural, Educació i Esports d’ERC, David Agustí; Francesc Prats en representació de Garsineu Edicions i l’autor del llibre i filòleg, Jordi Mir.

La revista Vèrtex número 262 va dedicar la seva entrevista al filòleg Jordi Mir i ara fa un any, la Festa de la FEEC, celebrada el 21 de gener de 2015 al Born Centre Cultural, va fer un homenatge per reconèixer la tasca dels impulsors i coordinadors de la Flama de la Llengua, a mans del mateix Mir.

La Flama de la Llengua Catalana es tornarà a renovar aquest any per 47a vegada, una renovació que enguany porta a terme el grup Al-pi-nisme, una entitat jove i nascuda l’any 2004 a Igualada. Com ja és tradició, la flama s’encén al cementiri del municipi de Prada, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948 i a qui la FEEC ret homenatge cada any des del 1969.

Aquest any la flama s’encendrà diumenge 31 de gener, seguida d’una marxa fins a l’ajuntament de Prada amb la participació de la FEEC, un aperitiu i un dinar popular, organitzat pel Casal Irla i la Federació de Barcelona d’ERC. Els actes continuaran el 21 de febrer amb l’arribada de la Flama a Montserrat des d’Igualada.

També aquesta nit, a les 21.30 hores, s’ha organitzat un col·loqui amb sopar-tertúlia al Racó d’Horta, al costat del Centre Cívic Matas i Ramis, sobre “La renovació de la flama avui. Mestre Fabra, la llengua i l’excursionisme”.