FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Selecció FEEC
Foto: Selecció FEEC

Notícies - 17/09/2023

KV de Villanúa: Moltes medalles, inclusió i un planter català que triomfa

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya ha disputat aquest cap de setmana el Campionat estatal de KV Individual i per Seleccions al KV de Villanúa (Osca).

La prova aragonesa ha comptat amb fins a un centenar de corredors i corredores inscrits que s’han enfrontat a un recorregut que transitava principalment per terreny de pista i bosc valorat amb 1.000 metres de desnivell positiu en 5 km.

Catorze medalles porten noms catalans

La Selecció al complet torna de Villanúa amb ni més ni menys que tres medalles en els podis per Seleccions i fins a nou medalles en les categories de promoció, promesa i dues més pels veterans.

La Selecció femenina subcampiona en KV

El resultat més notable ha estat la segona posició al podi per seleccions de les fèmines catalanes. Un equip molt potent encapçalat per la líder de la Copa Catalana i Campiona de Catalunya, Núria Hospital (C.Camí dels Ibers Trail) amb la Mireia Hernández (Corredors de Fons Viladecavalls), la Rosa Navarro (SE Ateneu Santjustenc), la Rosa Maria Nieto (CM Monistrolenc) i la Marta Llagostera (A. Running Vigia).

Mireia Hernández ha fet el millor temps per l’equip català amb un temps de 00:54:50 i conjuntament amb Núria Hospital (00:55:29) han aconseguit baixar de l’hora. Hernández ha estat 5a i Hospital 8a a la general.  . La victòria en aquesta vertical ha estat per la corredora de l’equip vasc, Onditz Iturbe.

La Selecció júnior i juvenil masculina campiona en el podi per Selecions 

L’equip de Pere Rullan ha tornat a demostrar que el planter català corre a un nivell superior: les categories Juvenil i Júnior masculina s’han penjat l’or en el podi per Seleccions i en sub 23 femení, un nou doblet català al pòdium.

En juvenils Lluís Puigvert (CE Girona) ha estat primer parant el crono en 00:46:06, Albert Soler, tercer. Mentre que en Pere Menéndez (CM Terrassa) i en Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) han sumat amb una quarta i una cinquena posició respectivament. En la femenina Gabriela Lasalle (AE Mitja del Castell) de nou, no ha tingut rival i ha estat la dona més ràpida a meta amb un temps de 00:55:09 a prop de 10 minuts de la segona classificada.

Pere Rullan: Estem gaudint d’una molt bona generació de corredors i corredores joves, la gran actuació dels nostres joves demostra que un cop més en el planter català és una potència en curses per muntanya.

A la júnior tampoc han perdonat, Iu net s’ha endut la victòria seguit pels seus companys d’equip Jan Torrella (UEC Anoia), Lleïr Barcons (AE Mountain Runners del Berguedà)i Aniol Pujiula (GECA) que han ocupat la segona la tercera i la quarta plaça a la clasificació respectivament. En fémines, Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) es penja el bronze

Cal destacar el paper de les joves promeses, sub23, que han sumat tres medalles més pel combinat. Laia Montoya (CE 2×2 Santpedor) i Carla Esclusa (CEQUIE) són la medalla d’or i la medalla de plata a la sub23 femení on Nuria Tarragó (FAES) ha estat quarta i s’ha estat a punt de repetir la mateixa fotografia que l’any 2022 on les tres catalanes van ocupar els tres primers calaixos del pòdium. Montoya repeteix títol i apunta a ser una de les grans favorites absolutes en pròximes edicions. En categoria masculina, Josep Lladó (CE Súria), ha fet podi a la subcategoria promesa amb segona posició. També en veterans A la Mireia Hernández (Corredors de Fons Viladecavalls) i el Luisma Mas  (CBTT Montbike) han fet medalla amb una primera i una tercera posició.

Pere Rullan: La convocatòria del Pol Makuri per l’estatal ha estat un encert, sent un cop més exemple de superació per tots els corredors i corredores.

Makuri ha estat el primer esportista amb discapacitat que ha competit amb la selecció catalana en una competició oficial.

Rullan ha volgut fer valdre la figura de Makuri en la construcció d’un equip més inclusiu mentre es reivindica de cara a crear una categoria específica en els pròxims estatals.