FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Kilian Jornet presenta el documental ‘Deixa’m viure’ al Palau de la Música Catalana | FEEC

Notícies - 20/05/2014

Kilian Jornet presenta el documental ‘Deixa’m viure’ al Palau de la Música Catalana

Acabat d’aterrar des de Chamonix, Kilian Jornet arribava ahir a la tarda a Barcelona per presentar el segon documental del projecte “Summits of my life”, que va iniciar el 2012. Primer en roda de premsa al Palau Robert, acompanyat del director del documental, Sébastien Montaz, i del pioner de les curses per muntanya, Bruno Brunod. Després al Palau de la Música, en un acte conduït per Xavi Coral i amb la participació del músic i compositor Gerard Quintana i l’emprenedor Pau Garcia Milà, on van assistir-hi més de 1.500 persones.

Després del documental “Una línia fina”, on es presentava la idea de “Summits of my life” amb un viatge a través dels Alps, ara el projecte continua amb “Deixa’m viure”, una filmació molt més personal sobre Kilian Jornet, amb els reptes viscuts al Mont Blanc, l’Elbrús i el Cerví, i el dia a dia amb la seva família i amics. Amb ganes d’explorar els seus propis límits, Kilian Jornet va començar fa dos anys un projecte personal i esportiu que també ha esdevingut una saga audiovisual. L’objectiu és intentar batre rècords de velocitat en muntanyes d’arreu del món, sense assistència i amb el mínim material possible perquè hi hagi menys elements que interfereixin entre ell i la muntanya. Tots dos documentals els emet TV3 en estrena avui dimarts 20 de maig en la programació “Nit especial Kilian Jornet”.

Arribat de Chamonix per fer la presentació de la pel·lícula, l’esportista català posarà rum al País Basc per córrer aquest cap de setmana la cursa de Zegama – Aizkorri, una marató de muntanya amb 5.472 metres de desnivell acumulat. D’aquí a una setmana, marxarà cap a Alaska per intentar batre el rècord del McKinley (6.196 metres) i, posteriorment, a Amèrica del Sud, on aquest estiu intentarà batre el rècord de l’Aconcagua (6.959 metres) amb l’objectiu de preparar-se per l’intent de rècord, el 2015, a l’Everest.