Kilian Jornet i Laura Orgué guanyen la prova vertical dels Campionats del Món d’Esquí | FEEC

Notícies - 09/02/2015

Esquí de muntanya

Després de l’esprint de divendres, dissabte s’ha celebrat la prova vertical dels Campionats del Món d’Esquí de Muntanya que es disputen fins dijous 12 de febrer a Verbier (Suïssa). Kilian Jornet, del Club Poliesportiu de Puigcerdà, no ha tingut rival i ha fet un temps de 39 minuts i 26 segons, per davant de l’alemany Anton Palzer i Lorenzo Holzknecht. Marc Pinsach, de la Colla Excurisonista Cassanenca, va ser 5è, Nil Cardona, de l’Ski Club Camprodon, 11è i Oriol Cardona, també de l’Ski Club Camprodon, 17è, malgrat poder-se penjar la medalla de bronze sent 3r en categoria sub23.

Laura Orgué ha estat la gran protagonista de la prova vertical, vencent a l’esquiadora francesa Laetitia Roux, que fins ara havia guanyat cinc ors en cinc proves del món. Orgué, de la Unió Excursionista Urgellenca, va fer un temps de 45 minuts i 47 segons, per davant Laetitia Roux i Victoria Kreuzer. Clàudia Galicia, de l’Ski Club Camprodon, va aconseguir el 5è lloc; Marta Riba, Club d’Esquí de la Pobla de Segur, va ser 8a; Gemma Arró, del Club Excursionista de la Cerdanya, 9a; i Marta Garcia, del Club Excursionista de Calldetenes, 12a en categoria general femenina i 3a en categoria sub23.