FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Kilian Jornet guanya la primera prova vertical de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya | FEEC

Notícies - 12/01/2015

Kilian Jornet guanya la primera prova vertical de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya

Aquest cap de setmana els esquiadors de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya han disputat la primera prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la Federació Internacional, l’Ski Écrins, en tres modalitats diferents: prova individual, sprint i prova vertical, que s’ha celebrat a França. Avui s’ha disputat la prova vertical, on Kilian Jornet ha aconseguit la victòria juntament amb la francesa Laetitia Roux, que suma tres victòries en tres dies.

A la prova individual, Marc Pinsach setè i Clàudia Galicia cinquena

Dissabte es va disputar la prova individual, on Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) va quedar 7è i Clàudia Galicia (Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses) 5a. Kilian Jornet  (Club Poliesportiu de Puigcerdà) va quedar desqualificat per l’error de sortir del traçat a l’última baixada. El podi va ser per Anton Palzer, Xavier Gachet i William Bon Mardion. En noies, Laetitia Roux va fer podi amb Axelle Mollaret i Jennifer Fiechter. Nil Cardona i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) van ser 21è i 27è, i Marta Garcia (Club Excursionista de Calldetenes) i Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) 7a i 8a.

Clàudia Galicia, tercera a l’sprint

L’atleta de Torelló ha disputat diumenge la seva primera prova en modalitat d’sprint a la Copa del Món i ha demostrat estar entre les millors, aconseguint un tercer lloc just per darrere de Laetitia Roux i Valentine Fabre. Els altres esquiadors catalans no hi han pogut participar perquè no s’han pogut classificar per a les semifinals. El podi masculó de la prova l’han format Robert Antonioli, Anton Palzer i Josef Rottmoser.

Kilian Jornet guanya la prova vertical i Marc Pinsach i Clàudia Galicia queden quarts

Kilian Jornet ha aconseguit treure’s el regust amarg de dissabte, que no va poder puntuar per un error durant la prova, i avui aconsegueix l’or juntament amb Anton Palzer i Damiano Lenzi. Marc Pinsach aconsegueix una molt bona prova i rasca el podi amb una 4a posició i Oriol i Nil Cardona són 8è i 11è respectivament. En noies, Laetitia Roux suma la tercera victòria consecutiva en tres dies, seguida de Victoria Kreuzer i Axelle Mollaret. Clàudia Galicia, com Pinsach, toca el podi amb una quarta posició. Per la seva banda, Marta Riba aconsegueix la 10a posició.