FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/03/2016

Kilian Jornet es proclama Campió de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Vertical

Esquí de muntanya

La Mondolè SKi-Alp clausura el circuit de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF), aquest cap de setmana, a Itàla. L’última prova del circuit mundial ha començat aquest divendres amb la cursa vertical, seguirà dissabte amb la individual, i diumenge amb l’sprint.

L’atleta Kilian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà) ha guanyat la cursa vertical amb autoritat i s’ha proclamat campió de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Vertical. Amb aquesta victòria, Jornet ha aconseguit aquesta temporada el triplet en categoria vertical del circuit mundial. Al gener va guanyar a la Font Blanca (Andorra) i després també a l’Alpiniski (Suïssa), al febrer. A banda d’aquest títol, el català podria proclamar-se demà també campió del Món d’Esquí de Muntanya Individual si supera a l’italià Michele Boscacci i a l’alemany Anton Palzer.

A la cursa vertical, per darrera de Kilian Jornet han entrat Remi Bonnet, segon, i Anton Palzer, tercer. En categoria femenina la guanyadora ha sigut Laetitia Roux, segona Axelle Mollaret, i tercera Katia Tomatis. Laetitia Roux s’ha proclamat també campiona de la Copa del Món, aprofitant l’absència per lesió de Laura Orgué, que liderava la classificació general femenina amb una victòria a la Font Blanca, i una segona plaça a l’Alpiniski.

Fotografia / ISMF

[table id=212 /]