FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/07/2015

Joves corredors de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, a la ISF Youth Test Event

Curses per Muntanya

La International Skyrunning Federation té previst celebrar el proper any el primer Campionat del Món Juvenil d’Skyrunning. Aquest campionat, que tindrà caràcter propi i es separarà de la resta de categories, té com a objectiu donar suport als corredors per muntanya més joves i incorporar aquests al rang oficial internacional.

El pas previ a la celebració del campionat mundial serà la competició ISF Youth Test Event, des del 31 de juliol fins al 2 d’agost, on participaran atletes de països com Sèrbia, República Txeca, Japó o Itàlia, i que comptarà amb quatre joves corredors de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC: Jan Margarit, del Centre Excursionista Pontsicà, Marc Traserra, de l’Associació Esportiva Matxacuca , Erola Bisquert, de la Unió Excursionista de Vic, i Maria Samsó, del Centre Excursionista del Penedès .

Els esportistes catalans competiran al costat dels corredors de la federació madrilenya, Antonio Alcalde i Fàtima de Pablo. Els sis corredors, seleccionats en funció dels resultats esportius obtinguts durant l’any 2015, aniran acompanyats del seleccionador Fernando Rosa i el tècnic Arnau Anguera.

La ISF Youth Test Event es celebrarà al Gran Sasso d’Italia, a la població italiana de l’Aquila. El Test tindrà dues proves, un kilòmetre vertical de 3,5 quilòmetres de recorregut, i una mitja marató amb 1.100 metres de desnivell positiu acumulat i una alçada màxima de 2.533 metres al Pizzo Cefalone. Comptarà amb dues categories, una dels 16 als 19 anys i una altra dels 20 al 23.

Fotografia: gulliver.it