FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/03/2017

José Lozano i Sílvia Zúñiga guanyen una Vertical d’Ogassa èpica

Curses per Muntanya

El Quilòmetre Vertical d’Ogassa, organitzat per la UE de Sant Joan de les Abadesses, ha obert la Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el dia 25 de març. La d’Ogassa ha estat la primera de les quatre proves d’una copa que seguirà amb la Vertical Sobrepuny, el Km Vertical de Roquetes, i que tancarà la Vertikalm. El Campionat de Catalunya es disputarà en el marc de la Cara Amon, a Barruera.

Des de bon matí una intensa nevada, acompanyada de fortes ràfegues de vent, ha cobert l’entorn de la població d’Ogassa deixant gruixos d’uns 10 centímetres. Un grup format per membres de l’organització de la cursa i un jutge de la FEEC han realitzat prèviament a la cursa tot el recorregut per decidir si es podia seguir endavant amb la competició. Finalment, s’ha escurçat la vertical per qüestions de seguretat i no s’ha arribat fins al cim del Puig Estela.

L’itinerari final ha quedat en 2,4 quilòmetres i 650 metres de desnivell positiu, en un terreny on la neu, el fang i el vent han estat protagonistes. Els corredors han pres la sortida per parelles a partir de les 10h del matí sota una intensa nevada que ha endurit considerablement les condicions de la cursa. Dels 152 inscrits, només 102 corredors han sortit finalment, mantenint la motivació alta, i han superat una Vertical d’Ogassa èpica.

Sílvia Zúñiga, guanyadora femenina de la Vertical d’Ogassa   Foto / Ivan Torres

José Lozano i Sílvia Zúñiga, guanyadors

José Lozano (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat el guanyador en categoria masculina absoluta, marcant un temps de 27 minuts 34 segons. El segon classificat ha estat Marcel Compte, amb només 16 segons de diferència amb Lozano. Ha tancat el podi la jove promesa Iu Escolà, amb un temps de 29 minuts 11 segons.

En categoria femenina, Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida) ha estat la millor, amb un temps de 34 minuts 30 segons. La segona plaça ha estat per Gisela Carrion, amb 36 minuts 38 segons, i la tercera per Carmen Martínez, amb 38 minuts 58 segons.

Fotos / Ivan Torres