FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Joan Reyné i Clàudia Sabata, guanyadors de la Copa Catalana de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya | FEEC

Notícies - 13/01/2017

Joan Reyné i Clàudia Sabata, guanyadors de la Copa Catalana de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya

La 12a edició de la Copa Catalana de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ja té guanyadors. La Crononúria va tancar la competició catalana el passat 31 de desembre i va decidir els nous campions. Per qüestions de calendari, les tres proves corresponents a la temporada 2017 es van disputar durant el mes de desembre, a Vallter, La Molina i la Vall de Núria.

L’esquí de muntanya és un esport en ple creixement i el seu vessant competitiu no viu aliè a aquest fenomen. En aquesta dotzena edició de la copa, el nombre de participants a les proves ha augmentat, fet que demostra el bon estat de salut d’una disciplina que camina cap a l’olimpisme.

Joan Reyné i Clàudia Sabata, guanyadors verticals

La temporada competitiva va començar amb la Crono Vallter Territori d’Isards, el 3 de desembre. A Vallter, Joan Reyné (Ski Club Camprodon), que corria a casa, va ser el millor, just per davant de Pere Rullan (La Molina Club d’Esports). El frec a frec entre els dos esquiadors es va mantenir durant tota la copa, protagonitzant una bonica lluita per la victòria en la classificació final. “Hem viscut una copa molt emocionant. Som molt amics amb el Pere, però en els 30 o 40 minuts que dura una vertical deixem l’amistat a banda i ho donem tot per superar l’un a l’altre” comentava Reyné. A la Territori d’Isards, en categoria femenina, Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà) es proclamava guanyadora, i sumava els primers punts a la copa.


Reyné i Rullan lluitant per la primera plaça a la Territori d’Isards  Fotografia: Antoni Massagué

Només cinc dies després arribava la Crononiu, a La Molina, el 8 de desembre. Segona prova de la copa, i vàlida per el Campionat de Catalunya de l’especialitat. A La Molina la victòria va ser per Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team). En aquesta prova, Pere Rullan es va fer amb el subcampionat, aconseguint superar a Joan Reyné, que va acabar tercer. En categoria femenina, Clàudia Sabata mantenia la regularitat firmant una segona plaça i tot apuntava a que ningú li prendria el títol absolut en la darrera prova.

La Crononúria va clausurar la copa l’últim dia de l’any, a La Vall de Núria. Les condicions de neu van ser òptimes per el desenvolupament de la cursa i el nombre de participants va ser superior al de l’anterior edició. A Núria Joan Reyné va tornar a ser el millor i es proclamava guanyador de la 12a Copa Catalana Curses Verticals d’Esquí de Muntanya de la FEEC. “Feia quatre anys que no es pujava al Noucreus, va ser una bona crono. Sabia que les condicions de la cursa m’afavorien degut al factor tècnic i vaig guanyar còmodament” explicava Reyné.


Clàudia Sabata afrontant un dur desnivell en competició  Fotografia: Gerard Cordeiro

En categoria femenina, Laura Orgué (Club d’Esquí de Fons Urgellet-Cerdanya) no va tenir rival i va guanyar a Núria, aconseguint quasi deu minuts d’avantatge sobre Clàudia Sabata, segona classificada. La segona plaça va ser suficient per l’esquiadora berguedana per proclamar-se guanyadora absoluta de la Copa Catalana de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya de la FEEC.

Escolta a Joan Reyné parlant sobre la seva temporada a la Copa Catalana de Curses Verticals

La Copa FEEC-Ferrino per equips començarà al febrer

La 33a edició de la Copa FEEC-Ferrino per equips prendrà el relleu de la copa de verticals en el mes de febrer. La primera de les proves serà la Traça Muga, el dia 13 de febrer. Seguiran la Cursa UEC “Bassiero”, el 19 de març; la Poca Traça, vàlida per el Campionat de Catalunya, el 26 de març; i el Ral·li d’Esquí de Muntanya del CEC, el 8 d’abril.

Fotografia de portada / Ivan Torres

[table id=271 /]