FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/08/2016

Iu Escolà i Gemma Colomé, guanyadors del KM Vertical de Roquetes

Curses per Muntanya

La setena edició del Km Vertical de Roquetes, organitzat per l’entitat Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultural, ha tancat la Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el dia 27 d’agost.

Aquesta cursa vertical s’ha convertit en un clàssic del calendari català i ha situat en el mapa a un territori força desconegut per a molts dels participants a la prova. Amb el Pic Mont Caro (1.441 metres), punt més alt de les comarques tarragonines, com a gran protagonista, els corredors descobreixen un dels racons més emblemàtics del Parc Natural del Ports.

La sortida de la vertical s’ha fet des de la Caramella de forma individual i esglaonada, superant un desnivell positiu de 1.360 metres en sis quilòmetres, i creuant la meta al punt més alt del Caro. Han participat un total de 160 corredors repartits en sis categories.

Iu Escolà (CE Rubí) s’ha proclamat guanyador en categoria masculina absoluta, amb un temps de 1 hora i 25 segons. El podi absolut l’han completat Lluisma Mas (Club Patxanguerus d’Alforja), segon, amb 1 hora i 1 minut, i Adrià Duarri (CE Súria), tercer, a només 17 segons del segona classificat.

Gemma Colomé (CE Refalgarí) ha revalidat la victòria que va aconseguir a l’edició del 2015, i s’ha proclamat guanyadora en categoria femenina absoluta amb un temps de 1 hora i 15 minuts, i ha rebaixat quasi quatre minuts la marca que li va donar el Campionat de Catalunya de Curses Verticals el 2015. Maria Beltran ha sigut segona amb un temps de 1 hora i 18 minuts, i Sofía Garcia, tercera amb 1 hora i 19 minuts.

[table id=194 /]