FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/10/2017

Isaac Riera i Àngels Centelles, campions de Catalunya de Curses d’Ultraresistència

Curses per Muntanya

El Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha disputat en el marc de l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot, els dies 21 i 22 d’octubre, en l’entorn de l’Alta Garrotxa.

Un centenar de corredors han participat en la prova reina del cap de setmana,l’ultra trail, que amb 110 quilòmetres i un desnivell positiu de 5.400 metres, ha recorregut la subcomarca de l’Alta Garrotxa en tots els seus límits. Aquesta ha estat la penúltima prova de la copa catalana de curses d’ultraresistència, que es clausurarà amb la Roures Extrem, el 4 de novembre, a Montblanc. Les inscripcions per la Roures Extrem estan obertes.

Eloy Ortiz arribant al segon punt d’avituallament de l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa

Pau Capell guanya la Trepitja Garrotxa. Isaac Riera i Àngels Centelles es proclamen campions de Catalunya de curses d’ultraresistència

Pau Capell ha estat el gran protagonista de la quarta edició de l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa. El corredor de San Boi de Llobregat, un dels primeres espases de l’escena de les curses d’ultraresistència internacionals, ha encapçalat la prova des dels primers compassos. Fins a Beget, quilòmetre 40 de cursa, Isaac Riera (AE Diedre) li ha aguantat el ritme, però a partir d’allà Capell ha pujat de revolucions i al seu pas per Coll de Boix ja li treia 20 minuts a Riera.

Capell ha creuat la línia de meta instal·lada a Oix amb un temps de 12 hores i 13 minuts i s’ha proclamat guanyador de l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa, rebaixant el temps absolut de la prova en 1 hora 49 minuts. El de Sant Boi no ha pogut aspirar al títol del campionat de Catalunya perquè no disposa de llicència federativa.

Pau Capell, eufòric, creua la meta en 12 hores 13 minuts a Oix

El títol de campió de Catalunya de curses d’ultraresistència se l’ha adjudicat Isaac Riera, que ha estat segon a meta amb un temps de 13 hores 8 minuts. “He gaudit molt de la cursa. Fins a Beget hem anat junts el Pau Capell i jo. El Pau anava fort i allà m’ha deixat enrere, i he decidit fer la meva cursa”, ha comentat Riera a l’arribada a meta.

El subcampionat de Catalunya, i tercera plaça de l’ultra, ha sigut per Marc Solé (Club Camí dels Íbers), amb un temps de 13 hores 42 minuts.

Isaac Riera celebra el seu títol de campió de Catalunya havent creuat la meta a Oix

Àngels Centelles (AAEAT ha estat la millor entre les dones i s’ha proclamat campiona de Catalunya de curses d’ultraresistència. Centelles, que ha liderat la cursa en tot moment, ha parat el cronòmetre en un temps de 16 hores 48 minuts a Oix.

Montserrat Sisteré (CE Olot) ha estat la subcampiona de Catalunya, amb 19 hores 9 minuts. Al tercer calaix del podi ha pujat Sílvia González (AEM Capellades), marcant un temps de 20 hores 27 minuts.

A l’entrega de premis de la Trepitja Garrotxa han assistit, entre d’altres, el president de la FEEC, Jordi Merino, i el director tècnic, Antoni Massagué.

Jaume Folguera i Salvador Vilalta, campions de Catalunya per equips

En la categoria d’equips només tres parelles han aconseguit puntuar per campionat català. El títol del campionat de Catalunya de curses d’ultraresistència per equips se l’ha emportat la sòlida parella formada per Jaume Folguera (CE Torellenc) i Salvador Vilalta (AE Mountain Runners del Berguedà). Han fet un temps de 16 hores 51 minuts.

Els subcampions de Catalunya han estat David Vallverdú i Pedro Gutiérrez, ambdós del CE Alliberadrenalina. La parella de Tarragona ha marcat un temps de 18 hores 58 minuts.

La tercera plaça ha estat pels corredors de la UE Sant Joan de les Abadesses, Enric Carreras i Aleix Roqué.

Fotos / Ivan Torres