FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/07/2016

Inaugurat el refugi de Cap de Llauset al massís de la Maladeta

Excursionisme Refugis

 

El refugi de Cap de Llauset ja està en funcionament. Aquest refugi situat a 2.425 metres, el més alt de l’Alt Aragó, és ara mateix la joia de la corona dels refugis de la  Federación Aragonesa de Montañismo (FAM) i donarà servei a la vessant oriental del massís de la Maladeta.

Abans de la inauguració oficial els responsables de la FAM van fer una visita guiada pel refugi a tots els participants de l’acte. Un refugi que presenta sis habitacions amb sis llits i bany, totes fetes de fusta a l’interior.  A la inauguració hi van assistir unes 250 persones. Les autoritats del Govern aragonès i de la Diputació d’Osca van ser les encarregades de donar per inaugurat aquest nou refugi que tanca, ara per ara, la xarxa de refugis de la FAM.

A l’acte hi van assistir també responsables de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el Vicepresident, Lluís Simó i el cap de l’àrea de Territori, Josep Casanovas, que no es van voler perdre la posada en marxa de la nova instal·lació i van compartir criteris amb els membres de la FAM.

La seva ubicació estratègica de pas en el GR 11 i de camí cap a Catalunya, fa que aquesta sigui una zona força utilitzada per excursionistes i esportistes catalans. El refugi de Cap de Llauset servirà també per cobrint l’etapa que surt des del Vall de Benasc i conjuntament amb el refugi de la Renclusa, permet fer un recorregut circular al voltant de l’Aneto.

El refugi s’ha fet amb el suport de la Diputació Provincial d’Osca, l’Ajuntament de Montanuy i la mateixa FAM. La inversió total ha estat de 824.000 euros per a la construcció d’aquesta nova infraestructura. L’edifici s’ha construït seguint l’exemple de diferents refugis dels Alps i s’ha optat per construir internament amb mòduls prefabricats. El recobriment s’ha realitzat amb xapa grisa per integrar el refugi amb els colors del seu entorn.