FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/04/2016

Gerard Morales i Gemma Arenas, Campions d’Espanya de Curses d’Ultraresistència a l’Ultra Montseny

Curses per Muntanya

La cursa Ultra Montseny ha sigut el marc del Campionat d’Espanya de Curses d’Ultraresistència, aquest dissabte 2. La prova, amb sortida i arribada a la població de Viladrau (Osona), ha constat d’un recorregut de 80 quilòmetres i 4.600 metres de desnivell.

El català Gerard Morales s’ha proclamat Campió d’Espanya de l’especialitat després de protagonitzar una espectacular lluita durant tota la cursa amb els corredors Pau Bartoló i Sebastián Sánchez.

El trio s’ha anat rellevant al lideratge durant tot el recorregut. Sánchez ha agafat una petita avantatja a l’últim tram i semblava que s’emportaria la victòria. Finalment, Morales s’ha trobat molt còmode i ha anat recuperant distància, aconseguint creuar la meta en primera posició. Sebastián Sánchez ha sigut subcampió i Pau Bartoló tercer.

Amb aquesta victòria, Gerard Morales ha pres el relleu de Miguel Heras, que va guanyar el Campionat d’Espanya de Curses d’Ultraresistència el 2015 a la Gran Trail Peñalara.

En categoria femenina, la corredora de Ciudad Real Gemma Arenas s’ha proclamat Campiona d’Espanya, revalidant el títol que ja va aconseguir al 2015.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya participa amb sis corredors

Sis corredors han representat a la Selecció Catalana de Curses per Muntanya al campionat espanyol. El millor resultat, en categoria masculina, ha sigut per Carles Sànchez (AE Mountain Runners del Berguedà) que ha entrat en desena posició. En categoria femenina, Laia Díez també ha aconseguit un bon resultat, creuant la meta en sisena posició.

Els corredors Miguel Caballero (Club de Muntanya de la Vall d’Aran), David Coma (Club Trail Running Girona) i Jordi Gamito han hagut d’abandonar després de perdre’s, acusant el cansament acumulat per el sobreesforç.