FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/03/2018

Genís Zapater i Jordi Palomares, top 25 a la Tour de Rutor

Esquí de muntanya

La selecció catalana d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat la gran cursa d’esquí alpinisme Tour de Rutor, entre els dies 23 i 25 de març. L’equip català format per Genís Zapater i Jordi Palomares ha acabat entre els 25 millors, en 23a posició, amb un temps total acumulat de 9 hores i 20 minuts.

L’equip guanyador al Tour de Rutor ha estat el format pels italians Michele Boscacci i Davide Magnini, amb 7 hores i 16 minuts. Els segons classificats han estat Nadir Maguet i Matteo Eydallin, també italians, amb 7 hores i 20 minuts. I tercers, Xavier Gachet i William Bon Mardion, de França, amb 7 hores i 23 minuts.

Or per Mireia Miró i Clàudia Sabata al campionat estatal d’esquí de muntanya per equips

El campionat d’Espanya d’esquí de muntanya per equips, disputat a Candanchú, ha estat la prova que ha tancat les competicions d’hivern estatals, el 25 de març. Nombrosos corredors catalans han participat en la prova aragonesa i han dominat en la majoria de les categories.

L’equip català format per Mireia Miró (UEC Gràcia) i Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat el millor entre les dones i s’ha proclamat campió d’Espanaya d’esquí de muntanya per equips. El subcampionat també ha estat per altres esquiadores catalanes, Júlia Casanovas (CE Cerdanya Skimo Team) i Erola Bisquert (UE Vic). La tercera plaça ha sigut per les madrilenyes Fátima de Digego i Carmen Puertas.

En categoria masculina, el millor equip català ha sigut el format per Sergi Lambea (CM Sant Cugat) i Aribau Portillo (UE Sabadell), que han acabat en cinquena plaça. El campionat se l’han adjudicat els madrilenys Antonio Alcalde i Noel Burgos.

Els joves del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya han participat amb sis equips en les categories cadet i júnior. En cadets, l’equip d’Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) i Albert Pérez (CE La Xiruca Foradada) s’ha proclamat campió estatal. Jordi Rosselló (CE Reddis) i Pol Pastor (La Molina CE) han estat tercers.

En categoria cadet femení, Maria Costa i Núria Torra, ambdues de l’AE Mountain Runners del Berguedà, s’han proclamat campiones. També en dones, Júlia Massagué (UE Vic) i Paula Sellol (La Molina CE), s’han fet amb el campionat en categoria júnior.

Júlia Casanovas (CE Cerdanya Skimo Team) i Erola Bisquert (UE Vic) s’han proclamat campiones d’Espanya en categoria promesa.