FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/01/2014

Freeride, cronoescalada i dry-tooling, al festival hivernal de la Vall de Boí del 4 al 8 de febrer

Esquí de muntanya Escalada

La Vall de Boí (Alta Ribagorça) acull el 7è festival hivernal del 4 al 8 de febrer, per buscar l’alpinista més complert, l’home o dona capaç d’afrontar amb talent i determinació els reptes que proposa aquest festival hivernal. La competició consta de tres proves: freeride, cronoescalada i dry-tooling. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom qui estigui federat en alguna disciplina esportiva de muntanya, excepte per a la prova de Freeride, on les places són limitades i s’aconsegueixen únicament per invitació.

La ‘freeride’, condicionada per la meteorologia

La prova freeride, tot i estar supeditada a les condicions meteorològiques i a l’estat de la neu, es disputarà els dies 4, 5 i 6 de febrer. El CEAR publicarà el diumenge 2 de febrer la data definitiva al Blog i al Facebook del festival. El mateix dia de la prova, a la tarda, es projectaran les imatges de totes les baixades en una pantalla gran i es farà l’entrega de premis amb música en directe.

Un nou traçat per a la cronoescalada

La cronoescalada es disputarà el divendres 7 de febrer a la zona de la Vall de Moró. La prova començarà al pont de Sant Martí, a un km del pla de l’Ermita en direcció a l’estació d’esquí. Una de les novetats que presenta aquesta edició és un nou traçat, dissenyat per gaudir d’un desnivell de 1.100 metres i molt bones vistes, tant de la Vall de Moró com la carena d’accés al cap de Sello. Al final de la jornada, i després de poder fer unes baixades per l’estació d’esquí de Boí Taüll Resort, els participants podran gaudir d’una costellada.

‘Dry-tooling’ al costat del romànic de Boí

Finalment, el dissabte 8 de febrer a partir de les 9 hores s’obriran les inscripcions per a la prova de dry-tooling, al pàrquing de Caldes de Boí. Fins les 16 hores s’escalarà al nou sector equipat per a l’ocasió a la zona de Cavallers i, cap a les 18.30 hores, els seleccionats disputaran, ja sobre el gel, la final a la plaça de l’església romànica de Boí. Després es farà l’entrega de premis i es proclamarà el nom de l’alpinista més complert, amb música en directe i diversos discjòqueis.