FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/04/2017

Ferran Latorre marxa a l’Everest per tancar un cercle

Alpinisme

“Vaig a complir el somni d’un nen” diu Ferran Latorre (UE Vic) abans de marxar aquest diumenge, 9 d’abril, cap a l’Everest, l’única muntanya de més de 8.000 metres que li manca escalar a un alpinista d’aquells d’essència.

Latorre es pot convertir en el primer català que aconsegueix fer els catorze vuit mils #cat14x8000. En cas d’èxit, Ferran Latorre, estaria dins d’un grup selecta d’alpinistes (15) que han aconseguit tancar l’aventura dels catorze vuit mils i tancarà així una part important d’aquest esport al nostre país.

La seva planificació passa per marxar aquest 9 d’abril i confia fer el cim de l’Everest el pròxim 20 de maig després d’un mes llarg d’aclimatació.

Amb aquest ascens, Ferran Latorre, vol tancar un cercle que va obrir ja fa més de 30 anys i que un dia va escriure en un llibre al Refugi de Ventosa baixant de la Punta Alta. Allí, Latorre ja va escriure que volia aconseguir l’ascens a la muntanya més alta del món.

Les ascensions al Nanga Parbat (8.126) i al Makalu (8.481)l’últim any segons el mateix Latorre fan que l’estat d’ànim de l’alpinista català sigui positiu abans de fer el seu setè intent a l’Everest. El mateix alpinista explicava que en les diferents expedicions que ha fet a aquesta muntanya ha sumat un any sencer instal·lat al camp base del cim més alt de la terra.

Sota la frase ‘Heu de jugar a futbol però heu d’emocionar jugant a futbol” que signava Pep Guardiola, el Ferran assegura que “Jo vull emocionar escalant i crec que ho estic aconseguint”. Unes emocions que han passat per Àustria les darreres setmanes en els entrenaments en alçada que ha fet al costat d’un referent com Peter Habeler.

Latorre ha estat al costat de l’alpinista austríac del que ha afirmat que s’emportarà el seu llibre ‘Victòria en solitari’ com a punt de partida de la seva expedició de l’Everest.

L’aventura del Ferran tindrà aquest cop un vessant científic i mèdic impulsat per la Fundació Bancària La Caixa i promogut per l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Durant l’ascens s’analitzarà l’impacte genètic, fisiològic i biomèdic de la manca d’oxigen en trekkers, alpinistes europeus i xerpes durant l’ascens a l’Everest.

L’expedició de Ferran Latorre comptarà també amb el suport del Servei Meteorològic de Catalunya qui aportarà la informació de la meteo en temps real al mateix Ferran. El portal www.meteomuntanya.cat ha preparat un seguiment especial d’aquesta ascensió històrica.

Fotografies de Ferran Latorre i Peter Habeler. / Fotos: Xavier Casillanis