FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/07/2016

Ferran Latorre arriba al C2 de la nova ruta al Nanga Parbat

Alpinisme

Ferran Latorre ha iniciat l’atac al cim Nanga Parbat (8.126 metres) el dia 7 de juliol. El català, fent cordada amb els francesos Hélias Millerioux i Yannick Graziani, intentarà fer cim per una nova ruta més llarga al vessant nord del Diamir.

Després de passar la primera nit al C1, Latorre ha informat mitjançant una piulada a Twitter que l’equip ja es troba al C2, a 6.500 metres. “Acabo d’arribar tot just ara al C2 a 6.500 metres” ha expressat l’alpinista. La intenció de l’expedició és moure la tenda que tenen instal·lada al C2 uns 200 metres més amunt, i muntar un nou camp d’alçada a 6.700 metres. En aquest punt els alpinistes esperaran un dia o dos per seguir ascendint en funció de la meteorologia.

L’atac definitiu, la gran incògnita

Segons la previsió meteorològica sembla que els dies 10, 11 i 12 poden ser favorables, encara que amb una mica de vent, per trepitjar el cim. L’equip de Latorre vol instal·lar el C3 en un coll situat a uns 7.200 metres, i des d’aquest punt realitzar l’atac final. L’itinerari a partir d’allí és desconegut. S’ha de donar la volta a un esperó que dóna accés a la conca de Bazin, i permet veure el llarg flanqueig que cal recórrer fins a la piràmide final. Hélias Millerioux, Yannick Graziani i Ferran Latorre hauran de decidir l’itinerari in situ.

Per atacar la piràmide final, hi ha dues alternatives. Escalar un corredor indefinit que porta fins al cim nord del Nanga Parbat, o bé anar a buscar el coll septentrional per escalar l’aresta fins al mateix cim nord. Una aresta plana, i en principi fàcil, portaria a l’expedició fins al cim principal.