FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 01/05/2020

FAQS esports FEEC en Fase 0

Federats

Després de la publicació al BOE per part del Gobierno de España de l’ordre ministerial SND/388/2020 us responem a diferents preguntes que ens han fet arribar els federats i federades.

Us deixem les 10 preguntes més freqüents que ens heu fet aquestes últimes hores.

 

1.La llicència em cobreix tot i que s’allargui l’estat d’alarma?

Sí, la llicència donarà cobertura a tots els federats i federades que practiquin els esports i les activitats cobertes per la nostra pòlissa (esports FEEC ). Sortir a passejar per la ciutat no és un esport FEEC. Fer senderisme o marxa nòrdica a centres urbans sí que ho són. Exclusivament es disposarà de cobertura si la pràctica de l’esport es fa complint estrictament les normes decretades en la “Orden SND/388/2020”.

2. Hi ha limitacions d’horari per fer esport?

No, es pot fer esport un cop al dia, dos en el cas dels federats, però sense limitació horaria. Sí que hi han franges horaries per fer esport. En ciutats de més de 5.000 habitants es podrà fer esport entre les 6h i les 10h al matí i entre les 20h i les 23h al vespre. En pobles de menys de 5.000 habitants la franja horaria serà de 6h del matí a les 23h de la nit.

3. Puc fer esport amb més gent?

No, només es pot fer esport de manera individual, sense contacte i en espais oberts.

4. Puc fer més d’1 KM quan surti a fer esport?

Sí, la limitació per fer esport estarà dins el municipi de residència. L’exercici ha de ser sense pauses fins a la finalització d’aquest. Es pot circular per qualsevol via o espai públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, però sempre dins la localitat pròpia. En cap cas es pot sortir del teu poble o ciutat.

5. Qui pot fer esport?

Tothom que no tingui símptomes de la Covid-19. Respectant la distància sanitària de 2m. i les franges horàries establertes. Es podran practicar esports com les curses per muntanya, la marxa nòrdica, la BTT …

6. Puc anar a escalar?

Sí, si vas a una zona a l’aire lliure, en solitari i dins el teu municipi pots escalar. No podrem anar dues persones en cap moment a fer escalada, ja que no està permès de moment l’esport si no és de forma individual. El desplaçament es recomana fer sempre caminant o en bicicleta fins al lloc on es realitzi l’esport. Els federats poden fer el desplaçament amb cotxe si és necessari i sempre dins el municipi. No es poden utilitzar rocòdroms a l’aire lliure al ser instal.lacions no autoritzades i desaconsellem la utilització de vies ferrades com a conseqüència de ser una zona on l’assitència de gent diversa pot comportar un alt risc de contagi, es prioritzaran sempre mesures sanitàries. S’hauran de consultar sempre les possibles restriccions establertes a la zona.

7. Puc anar a escalar a un rocòdrom?

No, no es poden utilitzar zones públiques esportives, ni espais tancats. No es pot fer escalada en rocòdroms.

8. Puc anar a córrer a una zona que és parc natural?

Sí, sempre que la zona sigui dins del propi municipi i respectant la regulació pròpia del Parc Natural.

9. Els federats i els no federats tenen una regulació diferent?

Sí, els federats podran sortir dues vegades al dia i es podran acreditar com a federats amb la llicència federativa. L’esport s’haurà de fer dins del municipi propi, en solitari i respectant les franges establertes. A més a més els menors de 14 anys i majors de 70 anys federats també podran fer esport en les franges horàries establer-tes pels federats. 

Els esportistes d’Alt Nivell hauran rebut una carta del CSD on els indicarà les seves prestacions en aquesta fase. Els esportistes d’Alt Nivell són aquells que estan regulats des de la SGEAF i el CSD.

10. Puc agafar un vehicle per deplaçar-me si sóc federat?

Sí, només en el cas de ser federat i únicament per desplaçar-se a fer pràctica esportiva dins del mateix municipi.

 

Es recomana evitar zones on es pugui produir una acumulació de gent realitzant activitat física o pràctica esportiva. Consulta el FAQS de la SGEAF del govern de la Generalitat.

Consulta les FAQS de Deportes del Gobierno de España

Les noves regulacions es donaran a conèixer a partir de que s’entri en una nova fase de desconfinament.

Consulta la normativa vigent publicada des de la SGEAF 

Us deixem també les recomanacions que va fer doctor Daniel Brotons especialista en disciplina de l’esport a l’instagram live de la FEEC per la recuperació de la rutina esportiva.  Click aquí