FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Llusà
Foto: Josep Llusà

Notícies - 05/09/2022

Èxit de participació a la IX Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus

Excursionisme

Enlairada a 2.514 metres d’altitud, el coll de la Portella Blanca va ser l’escenari de la novena edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus, organitzada conjuntament per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el comitè regional d’Occitània de la Federació Francesa de Senderisme. Aquest any també va comptar amb la col·laboració de la Federació Andorrana de Muntanyisme i el Govern d’Andorra a través del seu Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

Prop d’un centenar de senderistes de Catalunya, Occitània i Andorra es van trobar al Pas de la Casa (Andorra) per iniciar una caminada conjunta fins al coll de la Portella Blanca, un dels passos transfronterers més emblemàtics de la serralada pirinenca, a cavall entre la Cerdanya, Andorra i França.

Dalt del coll, on els participants van arribar-hi després de superar 470 metres de desnivell en gairebé 5 quilòmetres, s’hi van celebrar els clàssics parlaments institucionals, a càrrec de Christiane Agrafeil per part de la federació francesa; de Patrick Frases per part de la federació andorrana; d’Albert Pla, tècnic del ministeri de Medi Ambient d’Andorra; i de Marià Morera, coordinador de senders de la FEEC. En representació de la junta directiva de la Federació també van participar-hi Carles Xavier Pons, Francesc Francès i Carme Delgado.

Cal recordar que aquests tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs, el GR 11 amb el GR 10 francès.

Posteriorment, un cop finalitzada la caminada, es va fer un dinar de germanor conjunt a Soldeu (Andorra). Un final de festa immillorable per una magnífica jornada d’agermanament entre el col·lectiu senderista.

Per últim, es va aprofitar la jornada per planificar la trobada de l’any 2023, que com sempre se celebrarà el primer diumenge de setembre. Si no hi ha canvis imprevistos, se celebrarà al port d’Aulà (2.262 m), punt de pas del GRT 56. Des de Catalunya s’hi accedeix des de les bordes de Perosa (Valls d’Àneu), mentre que la delegació francesa hi arribarà des del port de la Pause, al Couserans.

 

Josep Llusà (tècnic de l’Àrea de Territori)