FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/10/2015

Es reobre la via ferrada La Teresina, a Montserrat, després de les tasques de rehabilitació

Escalada

La via ferrada La Teresina, a Montserrat, la primera via ferrada instal·lada a Catalunya i a tot l’Estat Espanyol, el 1993, per l’escalador Antonio Garcia Picazo, s’ha reobert aquest matí després de mesos tancada per treballs d’arranjament i adequació.

Les tasques les han realitzades un grup de tècnics d’equipament de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i efectius del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE), i aquest matí el Patronat de la Muntanya de Montserrat ha donat per reoberta la via en un roda de premsa.

Programa de Seguretat a la muntanya de Montserrat

Les tasques de sanejament s’han realitzat dins el Programa de Seguretat a la muntanya de Montserrat, on participen representants del Patronat, la FEEC i els Bombers de la Generalitat. Per l’ús i la degradació amb el pas del temps, La Teresina presentava un cert deteriorament en alguns trams i calia realitzar-hi tot un seguit de millores per garantir-ne la seva seguretat.

Els detalls del procés de rehabilitació

Un primer pas va ser, amb la col·laboració del Cos d’Agents Rurals, la retirada d’un pont tibetà que hi havia a la zona del pont de roca, ja que no complia amb les mesures bàsiques de seguretat i s’havia instal·lat sense l’autorització del Patronat. Paral·lelament, es van col·locar dos cartells informatius, un al peu de la via i l’altre al pàrquing de Sant Cecília, on es recorda a les persones que accedeixen a aquesta via ferrada l’alt grau de dificultat, la preparació tècnica i física que requereix l’activitat, així com també els consells bàsics de seguretat.

El segon pas, ha consistit en els treballs de millora i adequació, que es van iniciar el mes de desembre de 2014 i han finalitzat aquesta setmana. Treballs que han realitzat tècnics d’equipament de la FEEC amb la col·laboració dels efectius del GRAE. Les tasques han consistit en reequipar punts d’ancoratge i trams de cable malmesos per l’ús o amb manca de continuïtat. Aquesta és la segona via on s’ha intervingut en el marc d’aquest programa.

A partir d’avui, 1 d’octubre, la via queda reoberta. Per a qualsevol aclariment o comunicació podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea d’Informació i Comunicació dels Bombers de la Generalitat trucant al 935 867 720, enviant un correu electrònic a l’adreça premsa.bombers@gencat.cat o visitant el web www.gencat.cat/premsa.