FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/11/2016

Es renova la instal·lació solar fotovoltaica al refugi Lluís Estasen

Refugis

El Comitè de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) continua en la seva línia d’inversions en la xarxa de Refugis de la Federació.

En aquest sentit, durant tota la setmana passada es va treballar al refugi Lluís Estasen “Pedraforca”, on es va substituir la instal·lació solar fotovoltaica de l’equipament. L‘actuació ha consistit en la col·locació de dotze noves plaques, juntament amb unes noves bateries estacionàries d’alt rendiment. Una tasca absolutament necessària per donar un bon servei als usuaris del refugi, ja que l’antiga instal·lació, després de setze anys de vida, tenia un rendiment molt baix. Així, gairebé es triplicarà la potència energètica del refugi. Aquesta acció complementa l’actuació feta l’any passat, que va consistir en la substitució de la centraleta electrònica de gestió de la instal·lació.

El refugi Estasen, inaugurat l’any 1949 i ampliat el 1977, té una capacitat de 81 places repartides en dues habitacions situades a la primera planta de l’edifici, un bucòlic xalet de muntanya de pedra, situat al peu del Pedraforca. Punt de pas obligat si es vol pujar el Pedraforca o si es realitza la popular travessa Cavalls del Vent, entre moltes altres possibilitats.